Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul „Dan Moisescu" Topalu, la a XV-a ediţie

ro

03 Sep, 2010 02:33 3292 Marime text
Topalu_primar_Gheorghe_Murat_05.jpgEvenimentul cultural-artistic devenit tradiţie în comuna de pe malul Dunării va avea loc în luna octombrie.

Administraţia locală din Topalu investeşte şi în construcţia unei baze sportive. Contractul de lucrări de amenajare a obiectivului de investiţii a fost atribuit în luna iulie, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de minim trei luni de la semnarea lui. Potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, valoarea estimată a investiţiei a fost de 655.307 lei fără TVA, iar preţul de atribuire de 655.118,71 lei fără TVA. Potrivit primarului comunei Topalu, Gheorghe Murat, baza sportivă va fi amplasată pe partea dreaptă, la ieşirea din localitate spre satul Capidava.

O prioritate a administraţiei locale din Topalu este şi pregătirea Festivalului-concurs de interpretare a cântului, dansului şi portului popular „Dan Moisescu", devenit tradiţie a comunei, care a ajuns deja la cea de-a XV-a ediţie. Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, care a alocat în acest sens, în ultima şedinţă, 50.000 de lei. Manifestarea cultural-artistică are ca obiective cercetarea, culegerea, promovarea şi valorificarea folclorului muzical românesc în general şi a celui dobrogean în special. Potrivit primarului Gheorghe Murat, festivalul va avea loc în luna octombrie, însă deocamdată nu s-a stabilit data.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • georgiana 05 Oct, 2010 14:45 pai inscrierile la preselectii cand se fac vreau sa ma inscriu