Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drum transfrontalier de sase milioane euro intre Lipnita si Kainargea

ro

28 May, 2010 04:28 2023 Marime text
mijloc_sus_lipnita_primar_florin_georgel_onescu_02___.jpgConsiliul Local Lipniţa a obţinut o finanţare de şase milioane euro pentru Proiectul „Drum transfrontalier Lipniţa - Kainargea", care a fost înaintat spre finanţare prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.

Proiectul vizează reabilitarea şi modernizarea a 17,11 km de drum transfrontalier între localităţile Lipniţa şi Kainargea, dintre care 12 km se află pe teritoriul României. Investiţia, în valoare totală de 6.080.205,70 euro, vizează facilitarea mobilităţii bunurilor şi persoanelor în zona transfrontalieră, cât şi punerea în valoare a obiectivelor turistice din zona de graniţă. Potrivit primarului comunei Lipniţa, Florin Georgel Onescu, în două luni se va semna contractul de finanţare, iar investiţia se va derula pe parcursul a doi ani.

lipnita_primar_florin_georgel_onescu_04.jpgÎn ceea ce priveşte proiectul integrat depus spre finanţare în baza Măsurii 322 şi care nu a fost declarat finanţabil, primarul comunei Lipniţa a declarat că intenţionează să depună spre finanţare lucrările cuprinse în el, în baza HG 577/1997. Este vorba despre asfaltare de drumuri, canalizare şi staţie de epurare în Lipniţa.

Referitor la situaţia însoţitorilor persoanelor cu handicap, primarul Onescu a afirmat că s-au primit bani pentru plata lor pentru următoarele şase luni. De asemenea, administraţia locală a preluat plata burselor pentru elevi după ce statul a încetat să le mai acorde. Bursele vor fi plătite de la bugetul local. Tot de la bugetul local, Primăria Lipniţa acordă de trei ori pe an pachete cu alimente pentru familiile cu un venit mai mic de 1.000 lei pe lună. Autoritatea locală oferă 900 de pachete cu alimente care conţin: un kilogram de zăhăr, unul de orez, unul de făină, unul de mălai, bulion şi un litru de ulei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 07 Jun, 2010 13:26 De ce in judetul Constanta NU A FOST gasit nici un APARAT DE ASCULTARE ILEGAL al telefoanelor mobile ??? Pentru ca CINEVA e dotat cu APARATE super sofisticate ce CONCUREAZA si securitatea ROMANIEI...
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 07 Jun, 2010 13:08 FINANTARILE de tipul acesta sunt cel mai usor de FURAT. De ce PRIMARUL si CONSILIERII nu CER FINANTARI in AGRICULTURA, ca sa aiba oamenii LOCURI DE MUNCA si ce MANCA ??? NU au nevoie sau au CREIERELE SPALATE de ARMA PSIHOTRONICA liberala ???