Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultanta pentru canalizare si asfaltare in Topraisar

ro

05 Jun, 2009 02:15 1500 Marime text
topraisar_primar_gheorghe_stelian.jpgAdministraţia locală din Topraisar a finalizat proiectul pentru realizarea reţelei de canalizare, a staţiei de epurare şi asfaltarea drumurilor. 

„Suntem acum la stadiul de avize, întocmim documentaţia. Urmează să organizăm licitaţia pentru consultanţă şi diriginte de şantier", ne-a declarat primarul Stelian Gheorghe.

Deşi primăria duce lipsă de fonduri, ca mai toate unităţile administrativ-teritoriale, se continuă lucrările la grădiniţa din Topraisar. Imobilul în care va funcţiona grădiniţa este în regim P+1 şi va avea o capacitate de 160 de locuri. Valoarea totală a investiţiei se cifrează la 17 miliarde de lei vechi.

În paralel cu aceste proiecte, autoritatea locală continuă şi schimbarea reţelei de apă. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 30 de miliarde de lei vechi şi este finanţată de la Guvern, în baza HG 577/1997.

O prioritate a primarului din Topraisar o constituie şi accesarea de fonduri de mediu pentru construirea unui parc. Spaţiul verde va avea o suprafaţă de 1,4 hectare şi va fi amplasat vizavi de unitatea militară. Valoarea investiţiei este de aproximativ zece miliarde de lei vechi.

Se vor introduce terenuri în intravilan

Autoritatea locală lucrează în prezent şi la elaborarea documentaţiei pentru accesarea de fonduri în vederea construirii unei săli de sport în localitate. Proiectul va fi depus spre finanţare la Compania Naţională de Investiţii. Obiectivul va avea o suprafaţă de 3.300 mp şi va fi amplasat în curtea Grupului Şcolar Topraisar.

Printre proiectele prioritare pentru administraţia locală din Topraisar se numără reabilitarea drumurilor din cartierele noi ale comunei din Topraisar şi Moviliţa, dar şi realizarea unui Plan Urbanistic de Detaliu pentru introducerea unor suprafeţe de teren în intravilan. Primarul Stelian Gheorghe a mai afirmat că în perioada următoare se vor acorda loturi de casă pentru tineri, în baza Legii 15.         

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii