Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantinescu gireaza tacerea lui Moldovanu

ro

06 Nov, 2009 02:17 1627 Marime text

deschidere.jpgUn nou tip de cenzură practicat de fruntaşul judeţului

În cadrul unei convorbiri telefonice cu jurnalistul ZIUA de Constanţa, Nicuşor Constantinescu, temporar în funcţia de preşedinte al CJC, a insultat aproape continuu colectivul redacţional, până la întreruperea conversaţiei

Tupeul funcţionăraşului din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa care se ocupă de relaţia cu presa, sau a angajatului deghizat în funcţionar, a recidivat.

Purtătorului de cuvânt al instituţiei judeţene nu i-ar strica să împrumute, din când în când, psihologul instituţiei vecine, al primăriei (din câte ştim Consiliul Judeţean nu şi-a angajat unul), pentru a-şi mai potoli nervii cotidieni. Nu de alta, dar cine ştie ce ar putea afla în urma unei vizite la specialist. Poate ar fi utilă chiar o modificare a Legii administraţiei publice locale sau a celei privind statutul funcţionarului public, care să prevadă introducerea unor teste psihologice, de personalitate, care să trieze într-un fel angajaţii instituţiilor publice, care interacţionează cu publicul, în cazul nostru cu reprezentanţii mass-media. Ar fi nevoie pentru că, se pare, unii angajaţi nu mai fac faţă programului şi încep să se comporte nefiresc (anormal ar suna urât).

Vorbele se poartă cu program

Un astfel de comportament a avut şi purtătorul de cuvânt al autorităţii judeţene, în momentul în care un ziarist, aflat în timpul serviciului, i-a adresat o întrebare de interes public. Cristian Moldovanu, căci acesta este numele angajatului de al cărui tupeu inexplicabil ne-am mai lovit, ne-a închis telefonul în nas, după ce, aparent calm, a ascultat întrebarea pe care i-am adresat-o. Tot ce a avut de spus a fost: „Este ora 17 şi 12 minute. Mi-am încheiat programul", după care a închis, lăsându-ne în compania tonului de la telefon. O atitudine nefirească puţin spus. Mai degrabă obraznică şi dispreţuitoare, din partea unui fost... ziarist (chipurile), care ar trebui să înţeleagă faptul că programul unui jurnalist nu se încheie înainte de sau la 17.12. În plus, acest individ uită că funcţia pe care o deţine este publică, dar şi temporară, la fel ca şi chenzina bine „împănată" pe care o încasează. Nu este prima oară când Cristian Moldovanu uită că este plătit, temporar, din bani publici şi că salariul său este „subvenţionat" de contribuabili, care au dreptul la informare. Uită, de asemenea, că un purtător de cuvânt nu are un program bătut în cuie, pentru că sunt zile la rând când nu este „deranjat" de către niciun ziarist. Mai sunt şi excepţii, în care jurnaliştii au nevoie de informaţii publice chiar şi după terminarea aşa-zisului program, dar şi în zilele nelucrătoare, de care beneficiază cu prisosinţă, raportat la leafă şi la programul de gravide. Ar fi interesant de aflat dacă Moldovanu beneficiază cumva şi de sporul de dispozitiv acordat de către instituţie angajaţilor, care presupune ca aceştia să fie, în permanenţă, gata de activitate, în caz de nevoie, pentru că, dacă beneficiază şi de aceşti bani, în plus, nu şi-i merită cu siguranţă.

Constantinescu se pricepe să insulte

Dar nu numai Moldovanu uită care îi sunt atribuţiile (cel puţin nu ne-a anunţat că nu ar mai fi purtător de vorbe), ci şi şeful său - preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, căruia trebuie să-i mulţumim că a transformat intersecţia de la Capitol într-un brand al poantelor pe seama domniei sale. Ei bine, l-am contactat telefonic pe vestitul Nicuşor Daniel Constantinescu, pentru a-i relata episodul cu Moldovanu. Nu ne-am prea mirat, ce-i drept, să vedem că acelaşi comportament, derapant faţă de jurnalişti, îl are şi reprezentantul de la vârful instituţiei. I-am transmis lui Nicuşor Constantinescu faptul că un astfel de comportament din partea purtătorului de cuvânt poate aduce deservicii instituţiei publice, însă domnia sa a început să ne împroaşte cu insulte.

Nicuşor confundă Consiliul Judeţean cu partidul

În cavalcada de porcăieli ce ni le-a adresat, în momentul în care i-am spus că musiu Cristi e plătit din banii pe care poporul muncitor pe brânci şi-i rupe de la gură şi îi donează lunar, Constantinescu a replicat că nu-s banii poporului şi că sunt „ai partidului"! Nu ştiu ce resort interior i-a adus în minte şefului CJC chestia cu „partidul", însă este clar (dacă mai aveaţi îndoieli) că preşedintele instituţiei confundă Consiliul Judeţean Constanţa cu partidul, cu nava-mamă PSD. Ori, cumva, Moldovanu, datorită meritelor dobândite şi dovedite la partid... ăăă, ăsta... Consiliul Judeţean, a fost promovat ca purtător de vorbe şi al navei-mamă, filiala Constanţa?!

Gândiţi-vă, dragi constănţeni, dacă tupeul acestor slujbaşi la stat cu pretenţii de VIP-uri se concretizează acum în astfel de atitudini, ce se va întâmpla, dacă, să presupunem, PSD-ul ar câştiga şi următoarele alegeri... Simţiţi cumva o senzaţie de sufocare...?!

{mos_ri:Nicusor Constantinescu} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 15 Nov, 2009 11:16 Domnul IONEL CHIRITA a slabit SUBSTANTIAL ,deoarece nu suporta gandul ca nevasta lui ,NICOLETA CHIRITA traieste cu doctorul PIPEREA. FAMILIA acestui doctor ,in special MAMA sa ,este TERORIZATA de persoane platite de a o HARTUI ,furandu-i lucruri din casa si mancare din frigider,aruncand ulei sau motorina in fata usi de multi ani de zile. Oare d-l DR. PIPEREA a fost de vina in 2005 ,decembrie cand am fost internata la URGENTA Constanta si mi-a FOST SCHIMBATA grupa sanguina de pe fisa de internare ??? SIGUR NU!!! Principala SUSPECTA SI VINOVATA este NICOLETA CHIRITA care se PLIMBA pe holurile spitalului ,ca la ea ACASA.
  • George 14 Nov, 2009 10:38 Constanteni fiti destepti luati tot ce se poate lua de la mazare Nicusor si alti derbedei de la conducere si votati cum va duce mintea.Daca va duce prost tot voi trageti si nu ei si aici ma refer la toti primari,consilieri,membri de frunte ai partidului etc
  • surmelis argentina pusa 09 Nov, 2009 23:46 TOTI POLITICIENII FAC CADOURI IN CAMPANIA ELECTORALA.
  • RITA 09 Nov, 2009 10:47 O ADUNATURA DE HOTI ,PUNGASI ,GOLANI ,CA SI UNII COMANDANTI DE NAVA AU DAT UN PUI SI O PUNGA DE FAINA SI AU LUAT TERENURI ,CASE SI TOT CE SI-AU DORIT .HUOOO....
  • surmelis argentina pusa 07 Nov, 2009 15:56 Asculta-i interviul lui IONEL CHIRITA ,la telefonul mobil si dupa aceea sa vad ce mai spui "MOLDOVANU"-le.
  • Moldovanu 07 Nov, 2009 14:22 "...la fel ca şi chenzina bine „împănată" pe care o încasează..." Spre stiinta celei care ar trebui sa stapaneasca limba romana, chenzina este un termen care se refera la salariul inmanat in doua transe, avans si lichidare (chenzina fiind cea data la data de 15 ale lunii. Apropo, sper ca nu ai nimic impotriva sa scriu in timpul meu liber pe pagina aceasta...
  • moldovanu 07 Nov, 2009 11:16 "...Moldovanu, datorită meritelor dobândite şi dovedite la partid... ăăă, ăsta... Consiliul Judeţean, a fost promovat ca purtător de vorbe..." Manuela, chestia asta este deja minciuna intentionata sau crasa necunostinta. Spui ca am fost promovat ? Promovat din functia de purtator de cuvant pe care o aveam in 2004 cand nu eram membru de partid in functia de purtator de cuvant in 2009, cand nici acum nu sunt membru de partid...
  • surmelis argentina pusa 07 Nov, 2009 09:48 Cei mai periculosi DICTATORI TERIBILISTI sunt in orasul Harsova de Constanta,in persoanele lui IONEL CHIRITA,fost primar liberal si al actualului primar PSD-ist,TUDOR NADRAG, care se ACUZA RECIPROC.
  • Stefan 06 Nov, 2009 19:43 Constantinescu si Mazare vorbesc in schimb de dictatorul Basescu !!! Nu sunt caraghiosi cind ei practica acest mod de conducere dictatorial fara nicio jena ?
  • surmelis argentina pusa 06 Nov, 2009 18:38 Pardon! Interviul luat d-lui IONEL CHIRITA a fost facut prin intermediul telefonului mobil, iar restul a fost televizat de ANTENA 3.
  • surmelis argentina pusa 06 Nov, 2009 11:59 Dreptatea iese la suprafata .
  • surmelis argentina pusa 06 Nov, 2009 09:36 Domnul CRISTIAN CARSIUM MOLDOVANU este criticat,urmarit ,jignit de oamenii ziaristi ai d-lui IONEL CHIRITA ,fost primar al orasului Harsova de Constanta. Domnul MOLDOVANU a participat in martie 2009 la interviul televizat, luat d-lui IONEL CHIRITA, in legatura cu situatia cladirilor incepute pe vremea cand era inca primar liberal. Interviul se poate gasi pe site-ul primariei Harsova de Constanta.
  • X 06 Nov, 2009 06:49 Bine v-a facut :)))) pai daca isi terminase programul omul... Nu-i nimic... asa sunteti voi ziaristii nesimtiti de sunati omul dupa program si il deranjati, asa v-as fi facut si eu. (si eu nu sunt pro-Mazare)