Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:01 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Blocaje în finanţarea proiectelor Măsurii 322 La Topraisar, canalizarea cu bani europeni se face pe datorie

ro

03 Sep, 2010 02:29 1471 Marime text
Stelian_Gheorghe_Topraisar.jpgAgenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a plătit doar jumătate din cât a executat constructorul

La Topraisar, continuă lucrările la reţeaua de canalizare finanţată prin Măsura 322, deşi constructorul nu şi-a primit o mare parte din bani.

„Nu avem bani să plătim. Constructorul ne presează şi aşteptăm să ni se aloce banii. S-a lucrat dublu faţă de cât s-a plătit", ne-a declarat primarul comunei Topraisar, Stelian Gheorghe. Edilul a precizat că în momentul de faţă se lucrează la construirea podeţelor de la intersecţii, pentru ca apoi să se poată asfalta. Primarul este nemulţumit de faptul că nu s-au mai alocat fonduri nici de la Guvern pentru lucrările de extindere şi reabilitare a reţelei de alimentare cu apă din Topraisar. „La Topraisar, lucrările la canalizare au luat-o înaintea celor de alimentare cu apă pentru că s-a stopat finanţarea pe HG 577", a precizat Stelian Gheorghe. Primarul se teme ca nu cumva banii să vină abia după ce se va asfalta. „Nu vrem să asfaltăm şi apoi să stricăm asfaltul pentru a lucra la reţeaua de apă, dar nu depinde de noi", a spus primarul.

Topraisar_primar_Gheorghe_Stelian_03.jpgGuvernul a stopat finanţarea şi pentru reţeaua de alimentare cu apă în satul Potârnichea. Anul trecut s-au alocat doar două miliarde de lei vechi. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 20 de miliarde de lei vechi. Reţeaua de alimentare cu apă din Potârnichea ar trebui să deservească aproximativ 600 de familii.

Cu toată criza, Primăria Topraisar a reuşit să se ocupe şi de igienizarea şcolilor, astfel încât unităţile de învăţământ să fie pregătite pentru deschiderea noului an şcolar. „Am tencuit unde a fost nevoie şi am zugrăvit. Ne-am ocupat de grădiniţa şi de şcoala din Moviliţa, dar şi de Şcoala Potârnichea. Am luat lemne pentru şcoli, ca să ne asigurăm că vom avea la iarnă combustibil şi vom cumpăra şi cărbuni pentru centrale", a precizat primarul comunei Topraisar.

Grădiniţa nouă, în aşteptare

În ceea ce priveşte construcţia grădiniţei noi din Topraisar, edilul şi-a exprimat speranţa că va reuşi să o finalizeze la anul. „S-au făcut, până acum, lucrări de şapte miliarde de lei vechi şi ar mai fi necesari, pentru finalizarea imobilului, încă zece miliarde", a precizat primarul. Stelian Gheorghe a subliniat faptul că, dacă nu se vor aloca banii pentru finalizarea construcţiei, imobilul riscă să se degradeze. „Vom face tot posibilul să o învelim, pentru a feri de intemperii ceea ce s-a realizat până acum", a afirmat el. Imobilul în care va funcţiona grădiniţa este în regim P+1 şi va avea o capacitate de 160 de locuri. Valoarea totală a investiţiei se cifrează la 17 miliarde de lei vechi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii