Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biblioteca din Nicolae Bălcescu a fost reabilitată

ro

17 Sep, 2010 02:42 2295 Marime text
Nicolae_Balcescu_Viorel_Balan_02.jpgAdministraţia locală din Nicolae Bălcescu a reamenajat biblioteca comunală. Primarul Viorel Bălan afirmă că acum comuna se mândreşte cu o bibliotecă modernă, mai ales că a fost dotată şi cu două calculatoare.

Nicolae_Balcescu_primaria.jpg„Am reabilitat clădirea în care funcţionează biblioteca din comună, am pus parchet, s-a zugrăvit şi acum totul este mult mai bine decât înainte. Cei care merg la bibliotecă au acces şi la Internet după ce au fost aduse două calculatoare prin programul Biblionet", ne-a declarat primarul comunei.

Un obiectiv important pentru autoritatea locală din Nicolae Bălcescu este şi finalizarea lucrărilor la biserica din Dorobanţu. „Vrem să turnăm cupola până la sfârşitul lunii, cu atât mai mult cu cât se apropie şi sezonul rece. Apoi, ne vom apuca de pictat. Pictura va dura mai mult", a precizat la rândul său viceprimarul Nicolae Ciocănete. Şi la biserica din Nicolae Bălcescu se fac investiţii: s-au montat calorifere şi centrală termică. Primarul Viorel Bălan a precizat însă că aşezământul de cult necesită reparaţii capitale, edificiul fiind mai vechi de un secol. „Se va face o expertiză pentru a se stabili cât ar costa reparaţia capitală, pentru că vor fi necesare lucrări complexe", a subliniat primarul Viorel Bălan.

Tratament bituminos pe străzile comunei

O prioritate a administraţiei locale din Nicolae Bălcescu este şi reabilitarea străzilor din comună. „În proporţie de 99%, străzile comunei sunt pietruite, însă este praf. Vrem să punem tratament bituminos", a subliniat primarul.

Administraţia locală are mai multe proiecte depuse spre finanţare, despre care până acum nu a primit niciun răspuns. Unul dintre ele se referă la realizarea unui parc al comunei, cu fonduri de mediu, care însă nu are prea multe şase să se concretizeze în viitorul apropiat. „Din câte am aflat, vor fi finanţate doar o sută de proiecte de parcuri şi am înţeles că au fost depuse spre finanţare peste o mie", a afirmat edilul. Un alt proiect se referă la construirea unui teren de sport în zona gării. „Ni s-au alocat bani de la minister (n.r. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului) pentru documentaţia tehnică. Aşteptăm banii pentru finanţarea execuţiei lucrărilor, dacă se vor mai acorda", a afirmat primarul Viorel Bălan. Edilul-şef din Nicolae Bălcescu ar fi vrut să amenajeze şi o sală de sport în curtea şcolii. Proiectul a fost înaintat la Compania Naţională de Investiţii, însă până acum Primăria Nicolae Bălcescu nu a primit niciun răspuns.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii