Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antonescu - ultima reprezentatie politica

ro

18 Dec, 2009 01:38 2224 Marime text
manuela1_editorial.jpgAntonescu s-a răzgândit încă o dată. După ce preşedintele Băsescu l-a desemnat premier pe Emil Boc, liberalul a anunţat că rupe colaborarea cu PSD.

A vrut preşedinte de partid şi i-a reuşit. A vrut şi preşedinte de ţară, nu i-a reuşit. S-a aliat cu PSD crezând că a ales lozul câştigător, sperând că astfel va fi îndreptăţit să ridice pretenţii pentru un post de premier. Nu i-a ieşit, pentru că Băsescu i-a încurcat planurile, fiind reales şef de stat. A păstrat o ceaţă în jurul opţiunii PNL în legătură cu participarea la guvernare, punând în acelaşi timp condiţia ca postul de prim-ministru să îi revină. Nu i-a ieşit nici această pasienţă întrucât, Traian Băsescu l-a desemnat premier pe Emil Boc. Când a văzut că nu şi-a putut atinge ţelurile, mai mult lăuntrice, decât de partid, Antonescu a făcut stânga împrejur, anunţând că PNL va rămâne în opoziţie. Cu această ocazie, sperând că poate astfel îşi va mai spăla din păcatele alierii cu PSD, Antonescu a anunţat şi că va rupe colaborarea cu social-democraţii. Cam acestea au fost acţiunile lui Crin Antonescu în ultimul an, în ultima perioadă fiind concentrate într-un eşec politic major. Nu atât pentru PNL, care este un partid istoric şi are un nucleu binedefinit de votanţi, fiind practic, un partid catalizator pe scena politică autohtonă, cât pentru sine. Antonescu a mers din gafă în gafă. Este posibil ca el nici să nu-şi fi dat seama, întrucât a avut un scop prea bine trasat, ca să mai conteze cum se vede dinafară acest lucru. Iată că posibilităţile lui Antonescu s-au redus considerabil acum că face pasul înapoi din prima linie a politicii. Probabil că va lăsa ştacheta în ce priveşte aşteptările, cum nu mai are ce „juca" la schimb pentru un post de premier. Şi poate ar trebui să se ţină de cuvânt şi să facă pasul înapoi şi de la conducerea partidului, aşa cum a spus că va face dacă nu va reuşi în alegeri. Ca de altfel şi Geoană, partenerul conjunctural pe care îl strângea frăţeşte în braţe în seara de glorie în care credeau că alianţa lor a învins. Antonescu a părut într-adevăr, înaintea primului tur pentru prezidenţiale, un produs politic, dacă nu nou, cel puţin rebranduit. A încercat să aibă o atitudine care să-l diferenţieze de ceilalţi principali contracandidaţi. A strălucit intens, dar s-a stins repede. Din nevoia de a vota un candidat nou, mulţi s-au îndreptat către Antonescu, şi la fel de mulţi au regretat că i-au acordat votul după ce liberalul a bătut palma cu PSD, declarând public şi cu emfază că el este depozitarul voturilor celor care i-au acordat încredere şi, pe acest principiu, îl susţine pe Geoană. Acum, figura sa politică se va pierde în mulţimea de măşti care apar des pe la televizor şi care nu ne spun nimic. Nimic din ce ne-ar putea interesa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 10 Jan, 2010 00:26 VADIM TUDOR si TEODOR MELESCANU sunt securisto-comunisti.No comment !
  • ILICI 09 Jan, 2010 12:09 Apreciez mult articolul D-rei Manuela cat si unele comentarii ,dar uitati un lucru f.f.f.important; D-l Crin Antonescu nu este nici la origine comunist ca cei din PSD si Basescu.,-si este singurul patriot Roman alaturi de Vadim si Becali care vrea binele romanilor prin efortul de a crea o noua unitate nationala impotriva coruptiei si criminalitatii economico-financiare.,-El vrea sa uneasca fortele tuturor Romanilor impotriva asupririi si inechitatii nationale,impotriva hotilor care au furat averile statului Roman si s-au imbogatit peste noapte.,Daca va considerati cu adevarat romani de ce nu lati votat din primul tur la 22.noiembrie 2009 pe D-l Crin Antonescu ca sa fi iesit presedinte si nu pe Geoana sau Basescu.,Sa va fie rusine ca nu stiti sa apreciati oamenii,idiologiile si principiile dupa care se conduc in viata.,PNL-ul in frunte cu Crin si-a facut pe deplin datoria.,Merita tot respectul,stima si consideratia.,Cine nu l-a votat,sustinut si nu i-a fost aproape ,sunt tradatorii si bogatasii care vedeau cum ar putea sa-si piarda fabuloasele averi obtinute ilicit.
  • surmelis argentina pusa 07 Jan, 2010 16:32 Alianta PNL PSD, opozitia DIABOLICA a PARLAMENTULUI romanesc.
  • LAURA 06 Jan, 2010 17:12 BA DA,CRIN ANTONESCU ESTE VINOVAT DE ESECUL TOTAL AL PNL-ULUI.NU A MAI PUTUT VEDEA SI ALTCEVA DECAT VICTORIA CARE, IN OPINIA SA ERA GARANTATA DE VOTURILE OBTINUTE IN PRIMUL TUR.NU STIU CUM DE A PUTUT FI ATAT DE NAIV ,SA NU SPUN ALTFEL, INCAT SA SE BAZEZE PE CELE 20% , CA ACESTE PROCENTE VOR MERGE LA PSD.A FPST INTR-O CEATA TOTALA.NICI MACAR NU A INTELES CONSTITUTIA, CAND ERA CUM VROIA EL, ERA CU NUMIRE, CAND NU, ERA CU DESEMNARE...A PREMIERULUI.SARACU" CRIN! NICI CUNUNIA NU A PUTUT SA O FACA IN TARA, DARAMITE SA FIE UN PRESEDINTE AL TUTUROR ROMANILOR...VORBE IN VANT
  • surmelis argentina pusa 27 Dec, 2009 18:31 Nu CRIN ANTONESCU este vinovat de caderea LIBERALILOR ,ci UMPLUTURA din care este facut PNL-ul ,la ora actuala. Atat PSD-ul cat si PNL-ul au sprijinit LOVITURA DE STAT din 1989 din Romania.