Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:10 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Cetate, Merlot 2008

ro

18 Sep, 2010 00:00 2609 Marime text
vin_cetate.jpgRecomandat de Radu Rizea, de la Vinul.ro , vinul acestei saptamani este un „clasic” care a confirmat an de an calitatea exceptionala a terroir-ului din Mehedinti. La degustarea anuala de Merlot, organizata de juriul Vinul.ro in urma cu doua sapatamani, La Cetate 2008, de la Crama Oprisor, s-a clasat pe locul doi, cu un scor remarcabil – 82 de puncte.

Puternic baricat, se deschide destul de greu, insa evolueaza surprinzator, de la tonuri grele - pamantos-brusturoase, cu urme de trufa, iod si lemn
uscat - spre nuante ceva mai deschise, de gem de capsuni si marmelada, pentru a trece intr-o stare intermediara, dominata de fum, vanilie si tonuri
carnale. Complet deschis, trimite spre prune albe, prune afumate, compot de cirese, dulceata de cirese amare si struguri proaspat zdrobiti. „Pe limba"
surprinde prin suplete, care vine intr-un usor contrast cu complexitatea aproape extravaganta, in care isi disputa elegant intaietatea fructele rosii si fructele uscate. Postgustul este lung, catifelat si relaxant, cu urme de condiment ascunse sub o haina intens fructuoasa.

La Cetate Merlot este disponibil in retailul general, cu un pret de aproximativ 32 de lei. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii