Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:39 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimul test inainte de semifinalele Cupei Challenge

ro

11 Mar, 2009 03:13 925 Marime text

volei_CVM_Tomis.jpgCVM Tomis dispută, astăzi, ultimul meci oficial înainte de confruntarea cu polonezii de la Jastrzebski Wegiel SA

Deşi era programat la sfârşitul săptămânii, meciul din ultima etapă a sezonului regulat dintre Club Volei Municipal Tomis Constanţa şi Ştiinţa Bacău se va disputa astăzi, la Sala Sporturilor.

Partida din etapa a XXII-a a Diviziei A1 cu formaţia băcăuană a fost devansată la cererea clubului constănţean pentru a începe din timp pregătirile pentru turneul Final Four, care va avea loc la Izmir. Calificată în play-off, formaţia pregătită de Stelio de Rocco este deja cu gândul la partida din semifinalele GM Capital Challenge Cup, pe care o va disputa împotriva echipei din Polonia, Jastrzebski Wegiel SA. Calificată în premieră în această fază a competiţiei, campioana României încearcă să ajungă la un maxim de formă în ziua jocului cu polonezii. Astfel, tehnicianul Tomisului a avut prilejul în ultimele partide din campionat să îi folosească cât mai mult în teren şi pe jucătorii care au evoluat mai puţin în acest sezon. Aşa s-a întâmplat şi în ultima partidă din campionat, împotriva Stelei, unde au evoluat toţi jucătorii trecuţi pe foaia de arbitraj. Deşi îşi juca ultima şansă de a prinde un loc în play-off, formaţia bucureşteană nu a ştiut să profite de avantajul avut după primele două seturi pe care le-a adjudecat cu 25 - 21 şi 25 - 23. De la scorul de 0 - 2, Stelio de Rocco a decis introducerea în teren a lui Miseikis, Macovei şi Voinea pentru a menaja o parte dintre titulari. Mutarea s-a dovedit a fi inspirată, pentru că Tomisul a câştigat următoarele două parţiale cu 25 - 17 şi 25 - 16, la acest succes contribuind din plin lituanianul Miseikis, care a avut o evoluţie foarte bună. În setul decisiv, Tomisul s-a impus cu 15-13 şi a trimis Steaua în play-out. Meciul de astăzi de la Sala Sporturilor va reprezenta, astfel, o ultimă ocazie pentru tehnicianul constănţenilor de a pune la punct ultimele detalii în jocul echipei, înainte de confruntarea din semifinalele Cupei Challenge. Partida dintre Club Volei Municipal Tomis şi Ştiinţa Bacău va începe la ora 15.00 şi va fi arbitrată de o brigadă formată din Nicolae Stan şi Alexandru Prodana.

Unirea Dej, adversarul din play-off

Având în vedere faptul că partida din penultimul act al Cupei Challenge, cu polonezii, este programată pentru data de 21 martie, CVM Tomis va cere şi devansarea meciului din primul tur al play-off-ului Diviziei A1. Constănţenii vor avea ca adversar echipa Unirea Dej, care nu mai poate pierde poziţia a opta în clasament, ultima care permite calificarea în faza eliminatorie. Prima întâlnire dintre Tomis şi Unirea se va disputa la Constanţa, următoarea fiind programată miercuri, 25 martie, la Dej. În caz de egalitate, cele două formaţii vor juca meciul decisiv sâmbătă, 28 martie, la Sala Sporturilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii