Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimele retuşuri la CVM Tomis înainte de startul returului

ro

18 Jan, 2011 00:00 1292 Marime text
cvmtomis.jpgNeînvinsă în tur, echipa de pe litoral este lider în campionat, cu 31 de puncte, la două în faţa principalei contracandidate la titlu, Remat Zalău

Vicecampioana României, Club Volei Municipal Tomis, a fost din nou cea mai activă echipă pe piaţa transferurilor în această pauză competiţională, reuşind să achiziţioneze trei jucători, dar şi un antrenor nou.

Neînvinsă în campionat, formaţia constănţeană speră să redobândească în acest sezon trofeul de campioană, după ce anul trecut supremaţia constănţenilor a fost stopată de Remat Zalău. Pentru a reuşi acest lucru, gruparea de pe litoral a căutat să se întărească în această pauză de iarnă. Conducerea Tomisului a parafat transferul a trei jucători noi, echipa constănţeană urmând să abordeze returul Diviziei A1 la volei masculin cu alţi universali faţă de cei care au jucat în prima jumătate a sezonului. După ce danezul Mads Ditlevsen a părăsit Constanţa la sfârşitul lunii trecute, liderul ierarhiei interne l-a adus ca înlocuitor pe bulgarul Mincho Minchev. Al doilea universal al Tomisului se va alătura lotului în această săptămână. Svyatoslav Miklashevich are dublă cetăţenie, kazahă şi bielorusă, însă a evoluat doar pentru naţionala din Kazakstan, cu care a participat la turneul final al Campionatului Mondial din 2006. Uriaşul are 2,10 metri şi 107 kg şi a mai jucat în carieră la echipe din Kazahstan, Iran şi Turcia (liga întâi, Malatya Belediye, sezonul 2007-2008). Al treilea jucător transferat la Constanţa în această perioadă este americanul Tyler Hildebrand (26 de ani şi 1,94 înălţime), venit de la Paul Mitchell, echipă care a participat recent la Campionatul Mondial al Cluburilor de la Doha. Noul coordonator al Tomisului este de asemenea component al naţionalei Statelor Unite. Faţă de turul campionatului, CVM Tomis va avea şi un antrenor nou pe bancă, bulgarul Ljubomir Gerasimov. În vârstă de 52 de ani, Gerasimov l-a înlocuit la cârma echipei pe rusul Viktor Sidelnikov, care va ocupa funcţia de director tehnic al clubului. Noul tehnician al echipei de pe litoral a lucrat ca antrenor la naţionalele B şi de juniori ale Bulgariei, precum şi la echipele de club Lokomotiv Plovdiv, Levski Sofia, Pirin Balkanstroy Razlog şi CVC Gabrovo. A condus, în sezonul 2004-2005, pe Levski Sicconco Sofia în grupele Ligii Campionilor, pe Pirin, în Cupa CEV, şi pe Gabrovo, în Cupa Challenge. Sub conducerea sa, Tomisul a reuşit deja două succese la sfârşitul săptămânii trecute, reuşind să se impună în cele două amicale disputate în compania bulgarilor de la Lukoil Burgas.La capitolul plecări, în afară de danezul Ditlevsen, liderul campionatului s-a mai despărţit în această iarnă de slovacul Jozef Janosik şi de internaţionalul român Cristian Chiţigoi. Acesta de urmă va reveni la fosta sa echipă, Dinamo Bucureşti, formaţie la care a mai evoluat timp de trei sezoane. Transferat vara trecută la Constanţa, Chiţigoi a solicitat clubului de pe litoral întreruperea colaborării din motive familiale, potrivit voleiromania.ro.
CVM Tomis va juca primul meci oficial al anului la sfârşitul acestei săptămâni, când este programată prima etapă a returului, constănţenii urmând să joace, în deplasare, cu CSM Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii