Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Tricolorii" au reuşit calificarea în Final Four, la Constanţa

ro

11 Jul, 2011 00:00 1345 Marime text
volei.jpgTurneul final al Ligii Europene se va desfăşura la Kosice (Slovacia), la Steel Arena, pe 16 şi 17 iulie

Vineri şi sâmbătă, la Sala Sporturilor din Constanţa, s-au disputat partidele din cadrul ultimei etape a grupelor Ligii Europene la volei masculin, naţionala României jucând împotriva selecţionatei Belarusului pentru un loc la turneul final al competiţiei.

„Tricolorii", printre care s-au aflat şi trei componenţi ai formaţiei CVM Tomis (Radu Began, Florin Voinea şi Laurenţiu Fabian Birău) s-au impus cu scorul de 3-1 în prima partidă disputată vineri, reuşind astfel să cucerească cele trei puncte necesare câştigării grupei şi, implicit, calificării pentru Final Four. Sâmbătă, selecţionerul Stelian Moculescu a decis să odihnească o parte dintre jucătorii care au dus greul în meciurile disputate până acum, pentru a nu risca vreo accidentare nedorită înaintea turneului final programat la Kosice (Slovacia), la Steel Arena, pe 16 şi 17 iulie. Calificată deja de vineri, România a abordat jocul de sâmbătă cu un lot de doar 11 jucători, constănţeanul Florin Voinea absentând de pe teren din cauza unei accidentări. Extrema naţionalei şi a Tomisului a fost lovit involuntar cu cotul în ochiul drept de un coechipier la meciul de vineri, atunci când a sărit la un blocaj. Ochiul umflat l-a împiedicat să ia parte la ultimul meci din grupă, însă el va fi apt de joc pentru turneul din Slovacia. La Kosice, selecţionata lui Stelian Moculescu va juca alături de ţara organizatoare, Slovacia, de Slovenia şi de câştigătoarea Grupei B, Spania sau Olanda. Formaţia tricoloră a început partida de sâmbătă cu următorul sextet: Moisa - Roman, Stancu, Began, Borota, Mărieş şi Feher - libero. Pe banca de rezerve au mai luat loc Bartha, Gontariu, Birău şi Olteanu. Pentru echipa pregătită de fostul tehnician al Tomisului, Viktor Sidelnikov, au evoluat: Haramykin - Audochanka, Udrys, Busel, Radziuk, Antanovich şi Likharad - libero. Au mai fost folosiţi pe parcursul meciului Zabarouski, Mikanovich şi Akulich. În ultimul meci al grupei, Slovacia a întâlnit, aseară, Turcia, partida disputându-se după închiderea ediţiei. România a încheiat grupa pe primul loc, cu 24 de puncte, urmată de Slovacia, Belarus şi Turcia.

Victorii de palmares pentru fete

După partidele băieţilor, România şi Belarus s-au întâlnit în ultima etapă a grupelor Ligii Europene şi la întrecerea feminină. Ambele meciuri s-au încheiat cu victoria formaţiei noastre. Acestea nu au mai contat foarte mult în ecuaţia grupei, „tricolorele" pierzând orice şansă de a se mai califica la turneul final de la Istanbul, încheind pe locul secund în Grupa C, după Turcia. Prima clasată din fiecare grupă s-a calificat pentru Final Four (Istanbul, Burhan Felek Volleyball Hall, 15-16 iulie), alături de ţara organizatoare, Turcia. Cum Turcia a câştigat Grupa C, a patra echipă calificată este cea mai bună dintre ocupantele poziţiei secunde în cele trei grupe, respectiv Cehia. Astfel, în Final Four-ul de la Istanbul vor juca Turcia, Serbia, Bulgaria şi Cehia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii