Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:55 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Steaua si Dinamo isi disputa titlul de campioana nationala

ro

14 May, 2005 00:00 725 Marime text

Finala Campionatului National se joaca pe stadionul Farul

Meciul va incepe la ora 17.00 si va fi arbitrat de o brigada din Anglia, condusa de Martin Fox * In echipa militara evolueaza si trei fosti jucatori ai Farului, Catalin Nicolae, Darie Curea si Madalin Baraulea * Intrarea este libera la tribuna a II-a, astfel incat se asteapta un public numeros

Stadionul de rugby din strada Primaverii va fi in aceasta seara gazda celui mai important meci din cadrul actualei editii de campionat, finala play-off-ului dintre Dinamo si Steaua Bucuresti. Meciul va incepe la ora 17.00 si va fi arbitrat de o brigada din Anglia, formata din Martin Fox, Robin Goodlife si Andy Melrose. Intrarea la tribuna a II-a a stadionului constantean este gratuita, asteptandu-se astfel la un public numeros. Cele doua eterne rivale au ajuns in aceasta faza, dupa ce in semifinale au eliminat echipele Remin Baia Mare si Universitatea Cluj. Dupa cele 18 etape disputate in cadrul sezonului regulat, Steaua a ocupat pozitia intai in clasament, cu 85 de puncte, in timp ce formatia din Stefan Cel Mare a terminat pe locul secund, avand cu doua puncte mai putin. Ambele formatii au castigat cate 17 partide si au pierdut un singur meci, insa diferenta a fost facuta la capitolul bonus, "militarii" obtinand astfel 18 puncte, in timp ce alb-rosii doar 15. Steaua a inscris in aceasta editie de campionat 1077 de puncte si a primit 184, in timp ce Dinamo si-a trecut in palmares 1017 puncte reusite si 233 primite. In acest sezon, RC Farul a avut o clasare modesta, locul sapte cu 31 de puncte, avand la activ 6 victorii si 12 infrangeri. Este pentru prima data dupa multi ani cand RC Farul (detinatoare a sase titluri nationale) nu reuseste calificarea in semifinalele campionatului intern. Anul acesta, in esalonul secund au retrogradat Bucovina Suceava (17 p) si Minerul Lupeni (4 p). Revenind la finala din aceasta seara, trebuie mentionat faptul ca ieri dupa-amiaza, la sediul clubului Farul s-a desfasurat o conferinta de presa la care au participat antrenorii celor doua formatii, Mircea Paraschiv (Dinamo) si Marin Mot (Steaua). De asemenea, la intalnirea cu reprezentantii presei au fost prezenti si capitanii celor doua echipe, "militarul" Iulian Andrei si "cainele rosu" Gheorghe Pasache. Reprezentantii celor doua formatii s-au declarat multumiti de starea terenului constantean si au declarat ca spera sa ofere un spectacol rugbystic de inalta tinuta. Prezenta unei brigazi straine de arbitri este perceputa in mod pozitiv de ambele cluburi, intrucat se inlatura astfel orice banuiala privind dezavantajarea uneia dintre combatante de catre "cavalerii" autohtoni. Atat Steaua, cat si Dinamo au venit la Constanta inca de la jumatatea saptamanii, efectuand zilele acestea mai multe antrenamente, chiar pe stadionul Farul.

Trei fosti "marinari", in tricourile Stelei

O mare parte dintre spectatorii constanteni vor sustine astazi echipa ros-albastra, intrucat trei dintre jucatorii sai au evoluat in trecut, mai exact pana in urma cu doi ani, pentru formatia RC Farul. Este vorba despre Catalin Nicolae, Darie Curea si Madalin Baraulea, jucatori deosebit de valorosi care au facut parte sau chiar inca evolueaza pentru prima reprezentativa a Romaniei. Si Dinamo are insa doi jucatori dobrogeni, Flaviu Dobre (nascut in Mangalia) si Cosmin Ratiu, fost component al echipei Callatis, pe vremea cand aceasta activa in Divizia Nationala. In urma cu cateva zile, facand referire la acest meci decisiv, antrenorul echipei Dinamo, Mircea Paraschiv a declarat: "Cu siguranta, acest meci din finala va fi cu totul alta mancare de peste fata de ce s-a jucat in campionat. Acum se joaca cu titlul pe masa si meciul difera complet. Faptul ca vor fi arbitri englezi probabil ca va ajuta meciul, insa nu cred ca este un aspect foarte important. Sunt sanse ca Steaua sa aiba mai multi suporteri, mai ales ca au si jucatori care au activat la Farul, dar nici asta nu cred ca va conta prea mult". Echipe probabile:STEAUA - Nicolae, Stefan, Dascalu, Preda, Petre, Curea, Andrei (cpt), Baraulea, Ageacai, Tatu, Butugan, Mocanu, Paulica, Mihalache, NereDINAMO - Barbuliceanu, Bigiu, Dobre, Lupu, Ghioc, Nitu, Calafeteanu, Alionte, Ratiu, Burcea, Romanov, Pasache (cpt), Cobilas, Demici, Platon.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii