Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reunirea lotului, pusă sub semnul întrebării FC Farul, la marginea prăpastiei

ro

17 Jan, 2011 02:13 1377 Marime text
farul6.jpgJucătorii şi antrenorul încă aşteaptă clarificarea situaţiei clubului constănţean

Deşi preşedintele Relu Damian declarase că reunirea lotului „marinarilor" va avea loc miercuri, cu două zile mai târziu faţă de data anunţată iniţial, antrenorul Ioan Sdrobiş susţine că acest lucru este puţin probabil să se întâmple după ce jucătorii săi nu şi-au mai primit salariile de cinci luni.

Programată iniţial astăzi şi amânată ulterior pentru miercuri, după rezolvarea problemei utilităţilor la stadionul de pe strada Primăverii, reunirea lotului Farului este în continuare pusă sub semnul întrebării din cauza problemelor financiare cu care se confruntă gruparea de pe litoral. Astfel, antrenorul „marinarilor", Ioan Sdrobiş, a declarat că, în condiţiile în care jucătorii săi nu au primit niciun ban de cinci luni, nu se pune problema ca echipa să se mai prezinte la antrenamente. Totodată, unii dintre componenţii lotului şi-au depus deja memorii la Federaţie pentru a deveni liberi de contract, iar în perioada următoare şi alţi jucători ar urma să facă acelaşi lucru. „M-a sunat după o lună şi ceva patronul, care a spus că încearcă să facă nişte eforturi deosebite, pe care eu nu prea le înţeleg şi nu prea le simt. Jucătorii nu văd în conturi măcar un salariu după cinci luni de zile, iar la stadion nu e nici măcar apă rece, totul e blocat. Profesional, oricine se gândeşte să plece dacă vede după cinci luni de zile ce se întâmplă la un club la care jucătorii, împreună cu mine, am făcut nişte eforturi imense. Chiar şi patronul a făcut nişte eforturi, dar salariile sunt neachitate de cinci luni", a declarat tehnicianul echipei de pe litoral în cadrul emisiunii „Fotbal la matineu" de la Sport Total FM.

Sdrobiş a mai adăugat că jucătorii l-au sunat în perioada sărbătorilor pentru a-i împrumuta cu bani. „Bineînţeles că jucătorii îşi vor cere drepturile. Normal, reunirea lotului trebuia să aibă loc pe 17 ianuarie, dar la cum stau lucrurile, nici vorba de aşa ceva. Câţiva jucători au depus deja memorii ca să devină liberi de contract. Luni, vine «grosul armatei» şi vor merge în grup la Bucureşti ca să îşi ceară şi ei drepturile. Am adus 18 jucători în acest lot, iar unii mă sunau de sărbători să mă întrebe dacă pot să îi împrumut cu bani. Îmi cereau câte trei milioane de lei vechi", a mai spus antrenorul.

În ceea ce priveşte zvonurile plecării sale la Astra Ploieşti, Ioan Sdrobiş a precizat că nu este nimic adevărat, recunoscând însă că a fost contactat de mai multe cluburi din ţară. Tehnicianul care a făcut minuni în tur cu o echipă adunată cu o săptămână înainte de startul campionatului este hotărât să mai amâne o eventuală decizie de a părăsi Farul, până la clarificarea situaţiei clubului constănţean. „Sunt numai speculaţii în ceea ce priveşte plecarea mea la Astra. În iarna asta, văzând situaţia de la Farul, o serie de cluburi m-au contactat şi m-au întrebat dacă aş putea să plec, dar nu ştim ce se va întâmplă în continuare", a declarat Sdrobiş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii