Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remiza alba in derbiul Dobrogei

ro

09 Nov, 2009 03:17 1004 Marime text

farul.jpgFarul se menţine pe locul 4 în clasamentului Seriei I, la trei puncte distanţă de locurile care asigură promovarea în prima ligă

După patru victorii consecutive în campionat, „marinarii" nu au reuşit decât un rezultat de egalitate în derbiul dobrogean cu Delta Tulcea, scor 0-0, meci contând pentru etapa a XIII-a a Ligii a II-a, Seria I.

Fără cel care a adus ultimul succes Farului, în deplasarea de la Galaţi, Vasilică Cristocea, accidentat, echipa lui Marius Şumudică nu a mai putut continua seria de victorii din ultimele patru runde, remizând pe teren propriu cu echipa pregătită de Constantin Gache. Prima ocazie a partidei aparţine oaspeţilor, în minutul 18. Arbitrul întâlnirii dictează o lovitură liberă indirectă din interiorul careului pentru tulceni, după o intervenţie periculoasă asupra lui Miselăricu. Horovei bate în zid şi Farul scapă fără gol primit. Constănţenii pun în pericol poarta apărată de Olteanu abia în minutul 40, şutul periculos a lui Chico din interiorul suprafeţei de pedeapsă trece peste poartă. Imediat vine şi replica elevilor lui Gache, Creţu trimiţând din şapte metri mult peste poarta lui Sardescu. Partea a doua a meciului este mult mai animată, însă ocaziile de la o poartă la alta se încheie fără urmări pe tabela de marcaj. Mulţumiţi cu scorul înregistrat pe tabelă, tulcenii se retrag în defensivă, în timp ce Farul încearcă cu disperare să găsească breşe în apărarea supraaglomerată a oaspeţilor. Tehnicianul „marinarilor" încearcă să dea din nou lovitura prin introducerea lui Mansur, cel care a adus victoria Farului în meciurile cu Sportul şi Suceava, însă fără rezultate notabile. Cel care putea da lovitura chiar pe final a fost Matei. Acesta primeşte o pasă în interiorul careului de şase metri, însă trimite slab şi fundaşii Deltei îndepărtează pericolul. Farul încheie astfel seria victoriilor din ultimele meciuri, însă bifează al cincilea joc fără gol primit şi se menţine pe poziţia a patra a clasamentului, la trei puncte distanţă de locul secund ocupat de Concordia Chiajna. Marius Şumudică a început acest meci cu următorul unsprezece: Sardescu - Măţel (cpt.), Papp, Diogo Da Silva, Mendy - Bogdan Andone (min. 85 - Păcuraru), Matei, Ben Teekloh (min. 68 - Mansur), Diogo Andrade (min. 29 - Rusmir) - Marius Ene, Chico. Etapa viitoare, „marinarii" se vor deplasa la Râmnicu Sărat, unde vor întâlni echipa locală CSM.

Măţel şi Papp, convocaţi la naţională

Emil Săndoi, antrenorul echipei naţionale de fotbal tineret, a anunţat numele celor 22 de jucători pe care i-a convocat pentru ultimul meci oficial din acest an, cel contra Letoniei (Buzău, 14 noiembrie, de la ora 15.00), în cadrul preliminariilor Campionatului European Under 21, ediţia 2009 - 2011, grupa 1. Printre aceştia se numără şi doi componenţi ai Farului, fundaşii Alexandru Măţel şi Paul Papp. Reunirea lotului este programată astăzi, la ora 11.00, la Complexul Naţional Mogoşoaia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii