Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 04 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RCJ Farul revine in efectiv complet

ro

22 Jan, 2009 02:37 907 Marime text

rugby_Farul.jpgLotului constănţean i se vor alătura, la sfârşitul acestei săptămâni, şi cei cinci jucători convocaţi la Stejarii Bucureşti pentru ultimul meci din Cupa Challenge

Patru rugbişti ai Farului vor disputa mâine, de la ora 20.30, ultimul meci în selecţionata Stejarilor Bucureşti, împotriva echipei franceze Bourgoin, partidă contând pentru ultima etapă din grupele Challenge Cup.

După înfrângerea suferită weekend-ul trecut în faţa formaţiei engleze, Worchester Warriors, selecţionata Stejarilor joacă mâine cu Bourgoin, în ultimul meci din Cupa Challenge. Echipa noastră s-a antrenat în aceste zile în Franţa, la Chamberry, un oraş aflat la 60 de kilometri de Bourgoin, pe stadionul formaţiei de divizie inferioară, Motterain. Pentru această partidă, antrenorul Ellis Meachen nu va putea conta pe unul dintre jucătorii formaţiei RCJ Farul, Jeff Makapelu, care s-a accidentat în meciul din Anglia. Pe lista rugbiştilor indisponibili se mai află Dascălu, Macovei şi Nere. Printre cei convocaţi se numără şi alţi patru jucători de la formaţia constănţeană: Daniel Carpo (marcatorul singurului eseu al Stejarilor în meciul cu Worchester), Bogdan Petreanu, Ben Aoina şi Zane Winsdale. După această partidă, cei cinci se vor alătura echipei de club, care s-a reunit la începutul acestei săptămâni pentru a pregăti returul de campionat. Selecţionata Bucureştiului ocupă ultimul loc în grupă, cu cinci puncte acumulate în urma victoriei obţinute împotriva italienilor de la Petrarca. Luni, lotul echipei RCJ Farul a reluat antrenamentele în vederea pregătirii pentru reluarea campionatului. Astfel, rugbiştii constănţeni au susţinut în aceste zile o serie de teste fizice, în urma cărora tehnicienii Bruce Hodder şi Virgil Năstase se vor hotărî în privinţa lotului cu care vor aborda returul Diviziei Naţionale. În ceea ce priveşte programul de pregătire al formaţiei de pe litoral, Farul va susţine un cantonament în Turcia, unde este posibil să dispute şi două jocuri amicale cu Yenisei Krasnoyarsk şi, probabil, împotriva campioanei Rusiei, VVA-Podmoskovye Monino. După acest stagiu de pregătire, echipa constănţeană ar putea participa la un turneu organizat în Franţa. Divizia Naţională la rugby se va relua pe 4 aprilie, când Farul va întâlni în deplasare formaţia CS Olimpia Bucureşti, în timp ce Cleopatra Mamaia va juca pe teren propriu, în compania echipei Poli Agro Iaşi. Din 25 aprilie vor începe meciurile din faza a doua a competiţiei, respectiv din play-off şi play-out. Semifinalele sunt programate pe 12 septembrie, iar marea finala pe 19 septembrie. „Noi ne păstrăm obiectivul stabilit la începutul sezonului şi, abia la sfârşitul campionatului, vom vedea dacă reuşim să îl realizăm. În această fază, meciurile sunt lipsite de spectaculozitate. Abia în play-off echipele se montează şi, acolo, vom vedea adevărata valoare a Farului", a declarat directorul executiv al constănţenilor, Aurelian Arghir.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii