Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RCJ Farul joaca restanta cu Baia Mare

ro

13 May, 2009 03:25 1102 Marime text

rugby_farul.jpgEchipa de pe litoral nu se poate baza pe Samkharadze şi Koshitashvili (suspendaţi), Natriashvili, Uchava, Zapan, Petreanu şi Badiu (accidentaţi)

După o înfrângere pe teren propriu, în primul meci din play-off, în faţa Stelei, Rugby Club Judeţean Farul Constanţa joacă astăzi, de la ora 11.00, un meci restant, împotriva echipei CSM Baia Mare.

Formaţia constănţeană nu are altă variantă decât victoria în partida de astăzi, de pe stadionul Farul, pentru a se menţine în lupta pentru titlu. Din păcate însă, scandalul de la meciul cu Dinamo, în urma căruia gruparea de pe litoral a fost nevoită să-şi amâne următoarele meciuri, a lăsat urmări atât în lotul echipei (nouă jucători de bază indisponibili), cât şi în jocul constănţenilor. Aceştia au făcut primul pas greşit etapa trecută, când au cedat în faţa uneia dintre contracandidatele de titlu, Steaua Bucureşti, scor 24-19. Am sperat într-un rezultat bun, dar nu am reuşit şi ne pare rău că nu am putut oferi o victorie suporterilor. Sperăm să ne revanşăm miercuri, cu Baia Mare", a declarat Bruce Hodder, antrenorul neo-zeelandez al Farului. Astfel, „roş-albaştrii" s-au distanţat în clasamentul play-off-ului, cu 60 de puncte. Aflată la 20 de lungimi de lider, dar şi cu două meciuri mai puţin disputate, RCJ Farul atacă, în acest moment, locul secund, care îi permite să joace semifinala Diviziei Naţionale pe teren propriu. Astfel, meciurile directe cu Baia Mare şi cu Dinamo vor fi decisive în lupta pentru locul 2 în clasament. Altfel, constănţenii au primit şi o veste bună de la Federaţia Română de Rugby, care a penalizat cu un punct pe Dinamo. Această decizie a venit după ce suspendarea de două etape a terenului, dictată în urma bătăii, la partida de la Bucureşti, cu jucătorii Farului, atrage automat şi penalizarea cu un punct a echipei gazdă. Astfel, finalul de sezon în Divizia Naţională se anunţă extrem de disputată, Steaua, Dinamo şi Farul având şanse egale în lupta pentru titlul de campioană. Meciul de astăzi, dintre RCJ Farul şi Baia Mare, va fi arbitrat de Claudiu Clapon, ajutat de judecătorii de margine, Dănuţ Frăsineanu şi Emanuel Gorodea.

Se reia CN de rugby în 7

Campionatul Naţional de rugby în şapte are programată week-end-ul viitor, 16 - 17 mai, ultima etapă, momentul care decide campioana României. După trei runde jucate la Constanţa, Iaşi şi Bucureşti, competiţia se încheie tot în Capitală, pe Stadionul Arcul de Triumf. În acest moment, Rugby Club Judeţean Farul (56) şi Dinamo (48) au cele mai multe puncte şi se bat pentru titlu, iar Steaua (43) mai speră doar la o minune pentru a putea ocupa prima poziţie. Celelalte formaţii constănţene prezente în această competiţiei, Cleopatra Mamaia şi Callatis Mangalia, ocupă locurile 9, respectiv 14 în clasamentul general.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii