Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RCJ Farul a revenit in obiectiv

ro

28 May, 2009 02:50 1178 Marime text

rugby.jpgDeşi le-au fost ridicate suspendările, georgienii Samharadze şi Hositasvili au fost menajaţi de Bruce Hodder în jocul de ieri

Rugby Club Judeţean Farul a învins, miercuri, fără probleme, pe RCM Timişoara, cu scorul de 41-9, într-o partidă disputată în devansul etapei a V-a din play-off-ul Diviziei Naţionale. 

Clasată pe ultimul loc în clasament, echipa bănăţeană nu a putut încurca la Constanţa pe Farul, „marinarii" dominând partida de la un capăt la altul. După 14 minute, Eugene Janties înscrie primul eseu al jocului, Ben Aoina nereuşind însă să-l transforme. Acesta din urmă se revanşează şapte minute mai târziu, când reuşeşte să trimită mingea printre buturi, în urma unei lovituri de pedeapsă, dictată de centralul Robert Diaconescu. O serie de greşeli ale rugbiştilor constănţeni face ca RCM Timişoara să reducă din handicap, după ce Fântânaru transformă o lovitură de penalitate de la o distanţă considerabilă. Acelaşi jucător are şansa apoi să mai aducă trei puncte pentru echipa sa, însă mingea loveşte bara. Cu patru minute înainte de finalul primei părţi, Farul mai reuşeşte un eseu prin Marian Dumitru, transformat de data aceasta de neozeelandezul Aoina. Astfel, gazdele intrau la cabine cu un avantaj de 12 puncte pe tabelă (scor 15-3). Elevii lui Bruce Hodder încep şi a doua repriză în forţă şi izbutesc să înscrie încă două eseuri prin Bejan, unul dintre ele fiind transformat de Ben Aoina. Ultimele puncte pentru oaspeţi sunt aduse de Văcaru (lovitură de pedeapsă), echipa de pe litoral reuşind până la final să mai culce de două ori balonul în terenul de ţintă advers, prin Tudose şi Ageacai. Scor final 41-9 şi Rugby Club Judeţean Farul urcă până pe poziţia a doua în clasamentul Diviziei Naţionale, cu 55 de puncte, devansând formaţiile CSM Baia Mare şi Dinamo. În continuare, lider este Steaua, cu 64 de puncte. În ultimul meci al acestei runde, înainte de pauza competiţională, Dinamo va întâlni, sâmbătă, pe teren propriu, pe Steaua, meciul dintre Baia Mare şi Universitatea Cluj fiind amânat pentru data de 12 august.

Sancţiuni ridicate

Biroul Federal al Federaţiei Române de Rugby a decis reducerea sancţiunilor la mai mulţi jucători, în urma incidentelor petrecute la meciul dintre CS Dinamo Bucureşti şi RCJ Farul Constanţa, din 8 aprilie. Astfel, Biroul Federal a hotărât ridicarea sancţiunilor următorilor jucători: Cătălin Beca, Ştefan Ciuntu, Valentin Calafeteanu, Costică Merşoiu, Nicolae Rus, Cosmin Raţiu, Stelian Burcea şi Flavius Dobre de la Dinamo, respectiv Bidzina Samharadze şi Ghiorghi Hositasvili de la Farul. Adrian Bărbuliceanu a avut drept de joc marţi, datorită expirării sancţiunii, şi a putut evolua în meciul pierdut de Dinamo cu CSM Baia Mare. Sancţiunile dictate pentru preşedintele RCJ Farul, Cristian Zgabercea, şi Darie Curea (Dinamo), recidivist, au rămas de efectuat în totalitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii