Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:53 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Probleme in atac inainte de jocul cu Farul

ro

12 Mar, 2009 03:13 1206 Marime text

farul-craiova.jpgDupă ce i-a fost reziliat contractul atacantului Ciprian Tănasă, craiovenii nu pot conta nici pe serviciile lui Michael Baird, un alt jucător din atacul „juveţilor"

După un succes şi un eşec în retur, FC Farul încearcă să obţină victoria în meciul cu Universitatea Craiova, pentru a se depărta de zona retrogradării, de care o desparte doar trei puncte.

Formaţia pregătită de Ion Marin poate profita de seceta de rezultate a echipei din Bănie, ultima victorie în campionat a oltenilor înregistrându-se în etapa a XIV-a, de pe 7 noiembrie 2008, când s-au impus la Buzău, cu scorul de 2-0. Patronul Universităţii, Adrian Mititelu, consideră că ghinioanele echipei sale au început după 0-0 cu Rapid şi speră să oprească şirul meciurilor fără victorie la Constanţa. Dacă în privinţa accidentărilor, formaţia constănţeană nu are mari probleme, partida din etapa precedentă, cu Rapid, a adus două suspendări pentru jocul cu Universitatea Craiova, din etapa a XX-a a Ligii I, programată duminică, de la ora 20.30, pe stadionul Farul. Elevii lui Ion Marin au primit şapte cartonaşe galbene, Cosmin Băcilă şi Claudiu Voiculeţ fiind singurii care au avut de suferit de pe urma acestora. Cei doi jucători de bază ai „rechinilor" sunt astfel suspendaţi pentru confruntarea cu formaţia craioveană. Vestea bună pentru Farul este că va reveni după o accidentare brazilianul Willian Gerlem, cel care a înscris în ultimele două întâlniri directe cu echipa pregătită de Nicolo Napoli. Cel mai probabil, acesta îl va înlocui în linia de mijloc a Farului pe Voiculeţ. De asemenea, înlocuitorul lui Băcilă va fi Pantelie. Tânărul mijlocaş al constănţenilor a evoluat titular în primul meci al returului, fiind înlocuit în repriza a doua, în timp ce în Giuleşti a intrat în ultimele 30 de minute, intrând tot în locul lui Băcilă. De cealaltă parte, după ce conducerea i-a reziliat contractul atacantului Ciprian Tănasă, un alt jucător din atacul „juveţilor", australianul Michael Baird, nu va putea evolua în partida cu Farul. Acesta a suferit o ruptură fibrilară la coapsa stângă, în timpul antrenamentului de marţi. În urma acestei accidentări, australianul va fi nevoit să ia o pauză cuprinsă între trei şi patru săptămâni. „Spre finalul antrenamentului, Baird a şutat într-o minge şi a simţit o durere. Astăzi a făcut o ecografie şi verdictul este ruptură fibrilară. Nu mai avea nimic, era refăcut complet", a declarat medicul echipei, Claudiu Stamatescu. Ultima partidă directă dintre cele două formaţii, disputată pe 9 august 2008, s-a încheiat cu victoria oltenilor, cu scorul de 3-2, pentru constănţeni înscriind atunci Gerlem şi Stoica (autogol). Un bilet la meciul programat duminică seară costă 5 lei la peluze şi 10 lei la tribune.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii