Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Optimisti inaintea returului

ro

27 Feb, 2009 02:44 1489 Marime text

Farul.jpgIon Marin: „Motto-ul acestui retur este «Construirea unei echipe competitive şi ieşirea din anonimat», obiective realizabile şi nu foarte îndrăzneţe"

Farul va aborda a doua jumătate a campionatului cu o echipă mult schimbată faţă de cea din tur. Astfel, lotul a fost întinerit în această iarnă cu jucători de la echipa a doua, formaţia constănţeană realizând în aceeaşi perioadă şi două transferuri, achiziţionându-i pe slovenul Jan Pahor şi sârbul Branislav Vukomanovic.

Antrenorul Farului, Ion Marin, a declarat că partida de sâmbătă, de pe teren propriu, cu Gloria Buzău, este cea mai importantă din acest retur. „Consider că acest joc este cel mai important meci al returului de campionat, din mai multe motive. Jucăm cu o contracandidată, ceea ce îl face o partidă de şase puncte, jucăm împotriva unei echipe necunoscute şi există teama de necunoscut. De asemenea, este foarte important să câştigăm încrederea suporterilor încă din debut", a spus „Săpăligă", care a adăugat că, deşi echipa a suferit o schimbare în această iarnă, obiectivul propus la începutul sezonului rămâne acelaşi. „La Farul se petrece o reconstrucţie din mers, fără schimbare de obiectiv, clasarea în primele 10 echipe ale campionatului. Este un punct de vedere pe care-l susţin şi în care am încredere, iar motto-ul acestui retur este „Construirea unei echipe competitive şi ieşirea din anonimat". Sunt obiective realizabile şi nu foarte îndrăzneţe", a mai spus antrenorul „rechinilor". Portarul George Curcă crede că partida cu Gloria este una dificilă, însă nu crede că echipa sa trebuie să se sperie de acest meci. „Primul joc este întotdeauna cel mai important, dar şi cel mai dificil. Nu trebuie însă să ne speriem. Nu cred că Buzăul ne poate pune aşa mari probleme", a spus Curcă. Dacă Rastovac şi Gerlem sunt recuperaţi din punct de vedere medical pentru partida cu Buzău, tehnicianul constănţean nu poate conta pe serviciile mijlocaşului Ben Teekloh. Acesta a suferit o întindere musculară în cantonamentul din Turcia şi va absenta două săptămâni, ratând, astfel, primele două etape din returul de campionat. De asemenea, Voiculeţ este răcit şi nu va face parte din lot, în timp ce Nanu nu are acordul medical să joace din cauza unei accidentări la umăr. Astfel, Farul va începe returul Ligii 1 cu următorul lot de jucători: Curcă, Vlas - portari, Băcilă, Măţel, Pătraşcu, Rastovac, Barbu, Pahor şi Gaston Mendy - fundaşi, Pantelie, Fatai, Rusmir, Cosmin Matei, Larie, Păcuraru şi Gerlem - mijlocaşi, Chico, Gosic, Alibec, Daniel Florea - atacanţi. Noua achiziţie a constănţenilor, sârbul Branislav Vukomanovic, nu va putea debuta, sâmbătă, la Farul. Acesta urmează să obţină cartea verde abia în zilele următoare şi va evolua cel mai probabil în meciul din etapa a XIX-a, când Farul va juca în Giuleşti. Partida dintre Farul şi Gloria Buzău se va disputa mâine, de la ora 17.00, şi nu va fi televizată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii