Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Paraschiv, noul antrenor al RCJ Farul

ro

23 Mar, 2010 03:20 1769 Marime text
rugby.jpgTehnicianul a mai pregătit în trecut pe Dinamo, iar după plecarea sa de la echipa bucureşteană a mai făcut parte din staff-ul FRR şi a consiliat naţionala Moldovei la meciurile internaţionale

După ce sezonul trecut a fost pregătită de bancă de neozeelandezul Bruce Hodder, Rugby Club Judeţean Farul Constanţa va avea un nou tehnician. Conducerea clubului de pe litoral l-a prezentat ieri, pe Mircea Paraschiv, cel care va pregăti echipa constănţeană în sezonul 2010 - 2011.

Paraschiv a cunoscut gloria în calitate de antrenor de club la una din marile rivale ale Farului, Dinamo Bucuresti, iar după ce i-a părăsit pe alb-roşii nu a mai pregătit o altă echipă de club. În schimb, tehnicianul a fost cooptat o perioadă în staff-ul Federaţiei Române de Rugby şi a mai consiliat naţionala Moldovei la meciurile internaţionale. Mircea Paraschiv îl va avea ca antrenor secund pe Sorin Trancă, cel care a pregătit echipa după ce Bruce Hodder a refuzat să mai revină la Constanţa. „Sunt la fel de emoţionat ca în momentul când am început cariera de jucător. În acelaşi timp este o onoare pentru mine de a continua activitatea rugbistică la Constanţa. Principalul motiv pentru care am ales să vin a fost tradiţia rugbistică pe care o are acest judeţ", a declarat Paraschiv, care a semnat un contract cu gruparea constănţeană pe o perioadă de doi ani, cu posibilitatea de prelungire. Misiunea lui va fi să conducă Farul spre titlul de campioană în Divizia Naţională, după ce sezonul trecut a fost unul dezamăgitor pentru gruparea de la malul mării, RCJ Farul clasându-se doar pe locul 4, în ciuda investiţiilor masive făcute în echipă. În acest sens, fostul tehnician al lui Dinamo va avea o misiune extrem de dificilă, Paraschiv având mai puţin de o săptămână să aducă echipa la stilul şi cerinţele sale. „Din punct de vedere al potenţialului, lotul actual este unul valoros şi eu alături de jucători ne vom strădui să readucem publicul să umple stadionul, aşa cum era pe vremea domnului Naca", a mai adăugat tehnicianul Farului. În ceea ce priveşte lotul de jucători, vor lipsi la primul meci al sezonului, Ben Aoina care a părăsit gruparea de pe litoral dar şi jucători convocaţi la echipa naţională pentru meciurile din cadrul calificărilor la Cupa Mondială 2011. „Ne-am gândit să cerem o amânare a primului meci din campionat, însă am stabilit că şi cu lotul actual putem să învingem în prima etapă, la Bârlad", a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristinel Dragomir, reprezentantul instituţiei la rugby. Prima partidă a Farului din noul sezon al Diviziei Naţionale este programat sâmbătă, 27 martie, când elevii lui Mircea Paraschiv se vor deplasa la Bârlad pentru confruntarea cu echipa locală Rugby Club. Constănţenii fac parte din Grupa B, alături de Steaua, RCM Timişoara, Poli Iaşi, RC Bârlad şi Ştiinţa Petroşani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii