Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii" au pierdut în Cupă, dar au lăsat o impresie bună Giani Nedelcu - „Farul e în creştere, mi-a plăcut"

ro

28 Sep, 2012 01:00 1743 Marime text

fotbal-Farul-GeaniNedelcu08.jpgEchipa constănţeană a părăsit în „16"-imi competiţia, după o înfrângere cu 0-1 în disputa cu prim-divizionara FC Braşov, însă oaspeţii au strâns destule laude.

Patronul Farului şi antrenorul principal au remarcat că distanţa dintre „marinari" şi o echipă de Liga 1 nu e chiar aşa de mare.

În ciuda înfrângerii, patronul Giani Nedelcu a avut motive de satisfacţie, Farul ţinând aproape de FC Braşov. Prima ocazie a meciului, o bară, le-a aparţinut oaspeţilor, iar la 0-1, au fost aproape de egalare, pe final.

„Sunt mulţumit de joc. Echipa e în creştere. Mi-a plăcut. Nu e diferenţă aşa mare între noi şi Liga 1. Cred că asta au constatat toţi cei care au urmărit meciul", a declarat Nedelcu.

Patronul Farului a sesizat însă o diferenţă însemnată, „de atitudine, de ocazii şi de joc - din partea echipei, dar şi de arbitraj", între acest meci şi cel pierdut de constănţeni la Botoşani, în campionat.

„De data aceasta, nu am ce să-i reproşez arbitrului. Poate puţin la eliminarea lui Valentin Sandu, însă o parte din vină o are şi jucătorul, care a protestat. Putea să evite cartonaşul roşu. O să avem o discuţie cu Sandu, pentru că el e plătit să joace, nu să comenteze arbitrajul", a mai spus Giani Nedelcu.

Farul îl pierde astfel pe fundaşul stânga Valentin Sandu pentru meciul de campionat de la Suceava, de săptămâna viitoare, însă jucătorul va merge cu echipa în Moldova.

„Evoluţia noastră din meciul cu FC Braşov a fost una bună. În perspectiva proiectului de promovare în Liga 1, am demonstrat că nu suntem departe, ca organizare şi calitate a jocului, de primul eşalon. Sigur, mai sunt multe lucruri de pus la punct, dar ne aflăm pe un drum bun", a arătat şi antrenorul principal Alin Artimon.

S-a accidentat Ivanovici

După disputa de miercuri seară, se resimte mijlocaşul Petre Ivanovici, care are o contuzie dureroasă, fotbalistul neputându-se antrena din această cauză ieri dimineaţă, la Predeal. Însă sunt şanse bune ca, la meciul următor, „Iva" să fie apt. Cu semnul întrebării rămân ceilalţi trei accidentaţi: Marius Matei, Olteanu şi Ghenciu. Ultimul are entorsă de gleznă şi probabil va rata şi disputa cu Rapid CFR Suceava.

Farul a revenit la Constanţa aseară, iar astăzi programul prevede două antrenamente, în regim de semi-cantonament.

Stegaru să joace simplu

FotbalFarul1.jpgChiar dacă a subliniat jocul Farului de la Braşov, Giani Nedelcu este de părere că lotul trebuie întărit, în iarnă, „cu vreo doi jucători". În confruntarea de sub Tâmpa, patronul clubului constănţean i-a remarcat în special pe Săceanu, Buzea, Ţabără („pentru evoluţia din partea secundă, pentru că până la pauză a fost timorat") şi Stegaru.

Despre ultimul, Nedelcu spune că e un fundaş central bun, dar ar putea fi şi mai bun, dacă nu s-ar complica inutil în joc. „Încearcă mai mult decât poate. Are talie, viteză, joc bun de cap, atuuri importante pentru un stoper, dar se complică. Ar trebui să joace simplu", a precizat Giani Nedelcu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii