Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii" au obţinut primul punct în deplasare

ro

27 Sep, 2010 01:48 1381 Marime text
farul.jpgSăgeata Năvodari şi Viitorul Constanţa au suferit primele înfrângeri ale sezonului, în faţa Concodiei Chiajna, respectiv a CS Otopeni

După prima victorie reuşită etapa trecută pe teren propriu, contra Otopeniului, FC Farul a reuşit să obţină sâmbătă şi primul punct în deplasare, terminând la egalitate, scor 1-1, partida disputată în fieful nou-promovatei, Juventus Bucureşti.

Aşa cum declara tehnicianul constănţenilor, Ioan Sdrobiş, Farul a încercat la acest meci să nu primească gol, defensiva reuşind să facă faţă cu brio atacurilor insistente ale gazdelor din debutul meciului. Pe contraatac însă, „marinarii" au pus mari probleme formaţiei bucureştene, presiunea pusă pe defensiva Juventusului din cartierul Colentina cristalizându-se în minutul 34. Astfel, la o fază care nu anunţa nimic spectaculos, fundaşii centrali ai gazdelor nu se înţeleg la o minge simplă, lucru de care profită Adrian Câmpeanu, care deschide scorul cu o lovitură de cap plasată peste portarul Tudor. Lovitura primită nu demoralizează echipa gazdă care reia atacurile la poarta lui Zdrâncă, însă fără rezultat pe tabela de marcaj. Repriza secundă începe în acelaşi registru, Juventus căutând golul egalizator şi Farul baricadată în apărare. Acţiunile ofensive ale formaţiei bucureştene au fost răsplătite în minutul 60 al întâlnirii, când Creţu a scăpat spre poarta constănţenilor, iar în momentul şutului, acesta a fost faultat de Scărlătescu, arbitrul întâlnirii dictând penalty pentru Juventus. Călinţaru a executat fără probleme lovitura de pedeapsă şi a restabilit egalitatea pe tabelă. Pe final, Farul putea pleca acasă cu toate cele trei puncte, însă mingea trimisă de Liviu Ştefan din lovitură liberă a lovit bara transversală. Scor final 1-1 şi Farul continuă să crească de la meci la meci, ajungând la cinci puncte acumulate în primele cinci etape şi la -1 în clasamentul „adevărului", în condiţiile în care echipa a fost formată cu o săptămână înainte de startul campionatului.

Săgeata şi Viitorul la primul eşec al sezonului

Cu maximum de puncte după primele patru runde, Săgeata Năvodari a fost învinsă, pe teren propriu, de Concordia Chiajna, cu scorul de 0-1, singurul gol fiind înscris de fostul Eugen Trică, în minutul 76. Formaţia pregătită de Aurel Şunda coboară astfel pe locul 3 în clasament, fiind depăşită de Concordia şi de Ceahlăul. De asemenea, FC Viitorul a fost învinsă de CS Otopeni, cu scorul de 2-1, singurul gol al constănţenilor fiind reuşit de Pantelie, în minutul 41. În plus, elevii lui Cătălin Anghel au irosit şansa de a egala chiar în prelungirile meciului, când Cristocea a ratat o lovitură de pedeapsă obţinută după un fault al lui Dumitrescu asupra lui Cârstocea. În urma acestui eşec, FC Viitorul coboară un loc în ierarhia Seriei I şi se clasează pe poziţia a şasea, cu opt puncte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii