Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 11 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucătorii Viitorului aşteaptă un semnal de la Victor Piţurcă (galerie foto)

ro

06 Oct, 2012 02:40 2113 Marime text

08_conferinta_viitorul.jpgEvoluţiile bune din acest campionat ale tinerilor fotbalişti de la formaţia constănţeană i-au atras atenţia selecţionerului echipei naţionale

Aflat în căutare de sânge proaspăt pentru Naţională, Victor Piţurcă stă cu ochii pe fotbaliştii de la FC Viitorul Constanţa. Deocamdată, nu a transmis niciun semnal concret în privinţa convocărilor, dar dacă tinerii jucători precum Iancu sau Chiţu vor continua să joace la un nivel înalt, selecţionerul nu are cum să rămână indiferent.

„Interesul lui Victor Piţurcă ne onorează. E motivant pentru jucători să ştie că cineva e cu ochii pe ei şi că munca lor nu e în zadar", a declarat antrenorul principal al Viitorului, Cătălin Anghel.

conferinta_viitorul_2.jpgSâmbătă, fotbaliştii Viitorului au prilejul să-l impresioneze iarăşi pe Piţi, la meciul de la Constanţa, de pe stadionul „Farul", cu Petrolul Ploieşti. Partida se joacă de la ora 17.00 şi e transmisă în direct de Digi Sport 1.

„Petrolul a suferit o schimbare totală în ultima perioadă. Oficialii echipei au declarat că se bat şi la campionat. Ne va fi greu, însă totul va depinde doar de noi. Nu trebuie să ne gândim că jucăm cu nu ştiu ce echipă. Dacă vom avea determinare, atitudine şi vom gestiona bine momentele prielnice şi neprielnice, vom avea şansa să câştigăm. Forţa grupului nostru poate bate valorile individuale de la Petrolul. Avem acest atu. Am încredere în băieţi", a mai spus Anghel.

Viitorul nu-l poate folosi astăzi pe fundaşul stânga Lucian Turcu, suspendat în urma cartonaşului roşu primit în meciul de Cupa României de la Brăila. Alţi doi fotbalişti sunt incerţi, dar Anghel crede că vor fi recuperaţi până la ora jocului.

„Cred că va fi un joc spectaculos, bun din punct de vedere tehnico-tactic. Ambele echipe vor încerca să joace, dar nu m-ar deranja să câştigăm şi într-o manieră nespectaculoasă. Nu mă tem de forţa de atac a Petrolului. Într-adevăr, au jucători care pot face diferenţa, dar şi ai noştri au valoare. Le putem face faţă oaspeţilor. Nu trebuie să le lăsăm însă spaţii", a mai spus Anghel.

Meci deschis oricărui rezultat

Atacantul Aurelian Chiţu (21 de ani) crede că partida e deschisă oricărui rezultat. Fotbaliştii Viitorului nu simt presiune că evoluează contra unui adversar valoros, din contră, „în aceste meciuri jucăm cu mare plăcere şi dăm totul". Mijlocaşul Claudiu Herea (22 de ani) se aşteaptă la un public numeros astăzi. „Petrolul e foarte bună. Are jucători experimentaţi, astfel că ne va fi greu, cu atât mai mult cu cât ploieştenii vin după o înfrângere şi vor neapărat să câştige. Însă şi noi urmărim victoria. Cred că va fi un meci frumos", a arătat Herea.

Se pregăteşte un nou debut în Liga 1

Cătălin Anghel a declarat că echipa FC Viitorul rămâne fidelă politicii de a promova tinere talente. În acest sezon, au debutat în Liga 1 14 fotbalişti, iar Ionuţ Vână a devenit, la 17 ani, cel mai tânăr fotbalist din primul eşalon.

„Jucători precum Iancu, Chiţu, Herea, Vână, Bălaşa sau Gavra au demonstrat că pot face faţă rigorilor primului eşalon. Vor debuta şi alţi jucători, ca Mitriţă", a spus Anghel.

Mai puteti citi:

Eliza Samara e prima româncă din clasamentul mondial de tenis de masă

HCM îşi linge în campionat rănile din Liga Campionilor

De ce se fac "scotieni" patru fotbalisti de la Viitorul

„Marinarii" Farului sunt încrezători înaintea meciului de la Suceava

Programul meciurilor din Liga a IV-a de fotbal

FC Vaslui a egalat la ultima fază, din penalty

Nou-promovata Farul nu i-a rezistat campioanei 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii