Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM vrea sa razbune esecul de la Buzau

ro

19 Nov, 2009 01:48 1005 Marime text
hcm.jpgÎnainte de acest joc, cele două echipe se află la egalitate de puncte în Grupa A

Campioana României, Handbal Club Municipal Constanţa, va juca, astăzi, partida retur contra celor de la Chekhovskie Medvedi, după ce, duminică, ruşii s-au impus în Sala Romeo Iamandi din Buzău, cu scorul de 22-28. Partida va începe la ora 18.00.

Deşi diferenţa de valoare dintre cele două echipe s-a simţit în meciul de la Buzău, constănţenii speră să-şi ia revanşa în faţa trupei pregătite de Vladimir Maximov şi implicit să rezolve în mare parte problema calificării în „primăvara europeană". HCM ocupă, înainte de acest meci, locul 4 în grupă, ultimul care asigură accesul în optimile de finală ale competiţiei, în timp ce Chekhovskie a urcat pe locul 3 după victoria de duminică, egalând la puncte (6) gruparea constănţeană. Tehnicianul HCM-ului, Zoran Kurtes, nu are probleme de efectiv, singurul absent din lotul constănţean fiind în continuare Mihai Timofte, neconvocat nici la acest joc. De asemenea, Csepreghi a avut unele probleme medicale minore şi va fi apt până la ora meciului. Directorul general al HCM Constanţa s-a arătat total nemulţumit de înfrângerea echipei în meciul cu Chekhovskie şi speră ca formaţia pregătită de Zoran Kurtes să aibă o altă atitudine în meciul retur programat astăzi, în Rusia. „Din comportamentul jucătorilor şi al băncii tehnice s-a văzut că am fost timoraţi. Chekhovskie este o echipă puternică, dar nu este o sperietoare. Trebuie să ne adunăm repede. Dacă vom intra la fel de timoraţi, atunci ne aşteaptă sigur un nou eşec. M-a deranjat mai mult modul haotic, brambureala, agitaţia pe care le-am arătat în joc", a declarat oficialul constănţean. Acesta s-a referit şi la şansele HCM-ului de a se califica în faza superioară a competiţiei: „Cred că Pick Szeged are o singură şansă să ne depăşească. Trebuie să obţină cel puţin un punct cu Montpellier. În rest, nu pot face mai mult de şapte puncte, chiar dacă vor câştiga meciul retur cu noi". Celelalte meciuri ale etapei se vor disputa sâmbătă şi duminică. Astfel, spaniolii de la Valladolid vor întâlni pe teren propriu pe PAOK Salonic, iar liderul grupei, Montpellier, se va deplasa la Szeged pentru meciul cu echipa locală.

Ruşii îşi laudă adversarii

După partida de la Buzău, tehnicianul celor din Chekhov, Vladimir Maximov, a lăudat evoluţia HCM-ului şi crede că echipa de la malul mării se va califica în optimile de finală în dauna maghiarilor de la Pick Szeged. „Cred ca românii se vor califica mai departe în această competiţie. Constanţa a demonstrat că joacă un handbal mai bun decât Szeged", a spus tehnicianul, completat de portarul Oleg Grams: „Ne-a fost teamă de echipa constănţeană pentru că învinsese pe Montpellier, însă am reuşit până la urmă să facem diferenţa şi se ne impunem", a declarat Grams pentru site-ul oficial al grupării din Rusia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii