Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM revine in lupta pentru titlu

ro

15 Apr, 2009 03:41 879 Marime text
handbal_HCM.jpg#Formaţia constănţeană a mai întâlnit Dinamo de trei ori în acest sezon, terminând de fiecare dată victorioasă

Handbal Club Municipal Constanţa va juca astăzi, la Bucureşti, începând cu ora 19.00, împotriva echipei Dinamo, întâlnire care poate decide titlul din acest sezon. Constănţenii sunt lideri înainte de acest meci, cu 36 de puncte, urmaţi de UCM Reşiţa, la trei lungimi distanţă, însă cu un joc mai mult disputat.

După ce şi-a cunoscut limitele în cupele europene, echipa pregătită de Zoran Kurtes fiind eliminată de Valladolid în sferturile Cupei Cupelor, după două eşecuri usturătoare, HCM revine în campionat pentru meciul cu Dinamo. În cazul unui succes astăzi, handbaliştii constănţeni pot începe să sărbătorească cel de-al patrulea titlu din istoria clubului. Cele două puncte obţinute pe terenul dinamoviştilor i-ar desprinde la cinci de locul secund ocupat de UCM Reşiţa şi la şase lungimi de adversarul de astăzi, Dinamo, clasată pe ultima poziţie a podiumului. Formaţia constănţeană a efectuat, ieri după-amiază, antrenamentul oficial în Sala Lucian Grigorescu din Capitală. Miercuri dimineaţă, de la ora 10.00, formaţia de la ţărmul mării are programată o nouă şedinţă de pregătire în sala care va găzdui partida. Antrenorul Zoran Kurtes nu se confruntă cu probleme deosebite de lot, jucătorii accidentaţi putând fi recuperaţi până la ora meciului. Constănţenii sunt extrem de precauţi înainte de acest joc, formaţia bucureşteană având o serie de şapte victorii consecutive în acest retur, fiind în acelaşi timp neînvinsă pe teren propriu. Printre „victimele" alb-roşilor în acest retur a căzut şi campioana en-titre, Steaua MFA, spulberată cu scorul de 38-26. Trebuie să uităm eşecul cu Valladolid. În meciul tur disputat la Constanţa, HCM a învins cu scorul de 25-20. Cele două formaţii s-au mai întâlnit în două meciuri amicale înainte de începutul returului. Constănţenii s-au impus în ambele întâlniri cu 34-27 şi 29-20. „Trebuie să uităm de eşecul cu Valladolid. Acum ne rămâne ca obiectiv câştigarea campionatului şi a Cupei României. Băieţii trebuie să se concentreze pe aceste lucruri", a declarat directorul executiv al grupării constănţene, Nurhan Ali.

UCM Reşiţa joacă la Baia Mare

Un alt meci din devansul etapei XXII-a a Ligii Naţionale de handbal masculin va avea loc la Bacău, unde formaţia locală, Ştiinţa Municipal, va juca, de la ora 17.00, împotriva Universităţii Transilvania Cluj. De la aceeaşi oră, CSM Oradea va primi vizita echipei calificate în semifinalele Cupei Challenge, Universitatea Bucovina Suceava. De asemenea, vineri, 17 aprilie, se va disputa şi o partidă în devansul etapei a XXIII-a. Astfel, echipa pregătită de Aihan Omer, UCM Reşiţa, se va deplasa la Baia Mare pentru meciul cu Minaur. Liga Naţională de handbal masculin se va relua pe data de 25 aprilie, cu etapa a XXIII-a.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii