Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM Constanta acuza lipsa meciurilor amicale

ro

04 Sep, 2002 00:00 548 Marime text

Situatie delicata la echipa de handbal masculin, cu cateva zile inainte de inceperea campionatului

Desi se vorbea, la un moment dat, de disputarea unor verificari cu Steaua si Dinamo Bucuresti, acestea au picat * Clubul constantean s-a reorientat catre CSU Galati si ASM Medgidia * Prima etapa de campionat este programata sa inceapa pe 15 septembrie * Golgheterul din sezonul trecut, Florin Nicolae, a revenit la antrenamente * Dintre jucatorii tineri de la CSS 1, antrenorul Ion Craciun l-a remarcat pe Paul Giotoiu

Cu mai putin de doua saptamani inaintea inceperii campionatului, Handbal Club Municipal Constanta, echipa preluata de curand de Consiliul Local Municipal, se afla intr-o situatie delicata. De data aceasta nu e vorba de bani, pentru ca, o data cu preluarea de catre noul "sponsor", HCM Constanta se poate lauda ca are unul dintre cele mai "tari" bugete din tara: 225.000 de dolari (150.000 de dolari pentru campionat si 75.000 de dolari pentru cupele europene). Alta este cauza. Pana la ora redactarii acestui material, echipa ce are ca obiectiv pentru acest an clasarea pe un loc pe podium si accederea in fazele superioare ale "Cupei Cupelor", nu a disputat nici un meci amical! Perioada de nesiguranta ce a dominat in vara la gruparea de pe litoral a facut ca aceasta sa nu efectueze nici stagiul de pregatire montana. Desi se vorbea, la un moment dat, de disputarea unor amicaluri cu echipe de top ca Steaua sau Dinamo Bucuresti, pana la urma acest lucru a cazut, cele doua echipe "dribland" elegant HCM-ul. In aceste conditii, conducatorii clubului de pe litoral s-au reorientat catre vecini. Ieri dupa-amiaza si astazi, echipa pregatita de Ion Craciun avea programate doua amicaluri cu CSU Galati, dar ieri la pranz erau semnale ca nici galatenii nu o vor onora cu prezenta. Ultima solutie este cea a unei duble confruntari cu divizionara A ASM Medgidia, dar adversarul este destul de modest. Pana la startul primei etape de campionat (15 septembrie, cu Lignitul Pinoasa Targu Jiu) se depun eforturi ca echipa sa intalneasca macar un adversar de calibru, sanse destul de mici avand Dinamo Brasov.

Nicolae a revenit la antrenamente

In noul sezon competitional, HCM Constanta se va baza aproape pe acelasi lot de jucatori. Desi, la sfarsitul campionatului, sase jucatori isi manifestasera intentia de a pleca, pana la urma gruparea de pe litoral s-a despartit doar de Enis Murtaza si George Buricea, jucatori aflati la final de contract. Pana si situatia lui Florin Nicolae s-a reglementat. Golgheterul echipei in sezonul trecut, Nicolae refuzase sa se prezinte la antrenamentele conduse de Ion Craciun. El fusese in vizorul unor echipe din tara si din strainatate, HCM-ul suspendandu-l pe jucator pana la finalul contractului. De luni, Florin Nicolae a revenit la antrenamente, intelegand ca numai daca da randament la echipa constanteana, doar cu acordul clubului poate pleca in alta parte. Din pacate, perioada "pribegiei" a lasat urme in pregatirea fizica a jucatorului. "Nu stim daca-l vom putea utiliza in prima etapa. Nu este pregatit fizic corespunzator", declara ieri Ion Craciun.

Giotoiu, remarcat de Craciun

Pana la ora actuala, HCM Constanta nu a reusit nici un transfer de senzatie. Jucatorii noi veniti sunt extrem de tineri si lipsiti de experienta. Se spera totusi ca ei sa creasca in valoare si odata "caliti" in focurile campionatului si ale cupelor europene sa "explodeze" spre marea performanta. Au fost adusi Ionut Saulescu, Madalin Tutu, Costel Manea si Alexandru Dimache, ultimii doi fiind momentan in probe. De asemenea, au fost promovati si cativa juniori de la CSS 1, ca Bandi, Nemenco, Tasca si Giotoiu. Ultimul l-a impresionat pe antrenorul Craciun care spunea despre el ca are sanse mari de a ajunge un jucator valoros: "Este un baiat serios, disciplinat si cu multa vointa de munca. Daca o tine tot asa, va avea un viitor frumos", afirma tehnicianul despre internationalul de juniori.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii