Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM a invins fara probleme pe Minaur

ro

16 Mar, 2009 03:20 1091 Marime text
DSC01684.jpgFormaţia de pe litoral se menţine pe primul loc în Liga Naţională, la trei puncte distanţă de UCM Reşiţa

Handbal Club Municipal Constanţa a câştigat pe teren propriu, împotriva echipei Minaur Baia Mare, meciul contând pentru etapa a XIX-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.

Lideră la zi al clasamentului Ligii Naţionale, formaţia constănţeană şi-a confirmat statutul de favorită în partida cu echipa băimăreană şi s-a impus fără probleme împotriva fostei campioane naţionale, echipă care acum se zbate în subsolul clasamentului. Formaţia pregătită de Zoran Kurtes şi Eden Hairi a dictat de la un capăt la altul tempo-ul partidei Minaur, reuşind doar în primele minute ale jocului să ţină pasul cu HCM, în minutul 7 scorul fiind 3-2 pentru gazde. Apoi, constănţenii s-au desprins pe tabelă după trei goluri consecutive ale lui Nicolae, Toma şi Băiceanu. HCM-ul a continuat să domine partida, jucând chiar la spectacol, după ce au reuşit două aeriene. Astfel, avantajul a fost majorat la şase goluri în minutul 21 (scor 10-4). După 30 de minute, formaţia de pe litoral intra la cabine cu ecart liniştitor, scor 15-7, ceea ce i-a permis tehnicianului Zoran Kurtes să ruleze tot lotul în cea de-a doua parte a întâlnirii. Handbaliştii băimăreni nu au reuşit mare lucru nici în repriza a doua, Handbal Club Municipal dominându-şi adversarul din toate punctele de vedere, iar cu zece minute înainte de final se înregistra cel mai mare avantaj de pe tabelă, scor 26-13. Din acel moment, constănţenii au mai redus din turaţie, ceea ce le-a permis băimărenilor să mai micşoreze din handicap, la final, diferenţa fiind de doar nouă goluri (scor 30-21). Cei mai buni marcatori ai echipei de la malul mării au fost Toma (6 goluri), Mureşan şi Sabou (câte 4), Hejtmanek, Popovic şi Nicolae (câte 3). De la oaspeţi s-au remarcat Buciuman (5 reuşite), Asoltanei (4), Pesic şi Gavrilovic (câte 3). În urma acestui succes, HCM Constanţa îşi consolidează prima poziţie în clasamentul Ligii Naţionale, având 32 de puncte după 19 etape, în timp ce Minaur rămâne pe un dezamăgitor loc 11, cu 15 puncte.

UCM Reşiţa şi Dinamo, victorii la limită

După ce a învins în acest retur, pe teren propriu, formaţia antrenată de Zoran Kurtes, HC Odorhei, a fost foarte aproape să încurce şi echipa cu care HCM-ul se luptă pentru titlu, UCM Reşiţa. La final, însă, a fost o victorie la limită a elevilor lui Aihan Omer, scor 32-30, care se menţine astfel la trei puncte în spatele liderului. În celelalte meciuri ale etapei a XIX-a a Ligii Naţionale s-au înregistrat rezultatele: CSM Medgidia - Dinamo Bucureşti 24-26 (11-11), Steaua Bucureşti - Ştiinţa Municipal Bacău 40-33 (18-13), CS H&V Piteşti - Universitatea Bucovina Suceava 26-37 (14-18), Poli Timişoara - Pandurii Târgu-Jiu 17-25 (8-9), Universitatea Cluj - CSM Oradea 35-21 (18-18).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii