Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:47 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM a cucerit al cincilea titlu de campioana

ro

26 Apr, 2010 03:11 984 Marime text
hcm.jpgCu două meciuri rămase de disputat, constănţenii ocupă prima poziţie în clasamentul Ligii Naţionale, cu 40 de puncte, urmată de UCM Reşiţa cu 36 puncte

Handbal Club Municipal Constanţa a devenit matematic campioană naţională, cu două etape înainte de final, după ce s-a impus duminică, pe teren propriu, împotriva „lanternei roşii", SC Municipal Braşov, într-un meci contând pentru etapa a XXIV-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.

Ajutată etapa trecută de HC Odorhei, care a învins-o surprinzător pe UCM Reşiţa, formaţia pregătită de Zoran Kurtes şi Eden Hairi mai avea nevoie de o singură victorie în ultimele trei etape pentru a-şi asigura al cincilea titlul de campioană din istorie. Aceasta a venit chiar în faţa propriilor suporteri, constănţenii câştigând previzibil duelul cu cea mai slabă echipă din Liga Naţională, SC Municipal Braşov (3 puncte acumulate în 21 de meciuri), cu scorul de 37-22 (20-12). Partida de la Sala Sporturilor a fost şi un bun prilej pentru tehnicianul Zoran Kurtes să-i utilizeze şi pe jucătorii care au evoluat mai puţin pe parcursul sezonului, dar şi o ocazie să exerseze ceea ce au pregătit la antrenamente pentru Cupa României, competiţie care este programată în perioada 12-15 mai, la Braşov. Cei mai buni marcatori ai partidei de ieri au fost Marius Sadoveac, cu 8 reuşite, în timp ce de la oaspeţi s-a remarcat Sandru, cu 5 goluri. După meci, directorul executiv al campioanei, Nurhan Ali, s-a declarat mulţumit de faptul că HCM a reuşit cu succes să lupte pe două fronturi în acest sezon (campionat şi Liga Campionilor) şi speră ca echipa să se impună şi în ultima competiţie oficială, Cupa României. „De obicei formaţiile care participă în LC au un sezon mai slab în campionat, însă noi am dovedit că se poate pe ambele fronturi. Acum vom încerca să cucerim şi Cupa României", a spus oficialul constănţean. De asemenea, golgheterul Ligii Campionilor şi al HCM-ului în campionat, Laurenţiu Toma, care a ajuns la al cincilea titlu de campion cu HCM, speră ca sezonul viitor să depăşească cea mai mare performanţă a handbalului românesc la nivel de cluburi şi să se califice în sferturile Ligii Campionilor. „Sunt foarte fericit de faptul că am cucerit al cincilea titlul de campion la Constanţa şi acum vrem să repetăm sezonul 2005-2006, când am reuşit eventul. În sezonul viitor al Ligii Campionilor vom face tot posibilul să furnizăm o nouă surpriză şi să ajungem între cele mai bune opt echipe", a precizat extrema dreaptă a echipei constănţene .

Medaliile de campioni, după meciul cu Dinamo

Chiar dacă problema titlului a fost rezolvată matematic după victoria de duminică cu SC Municipal Braşov, medaliile de campioni vor fi înmânate de oficialii Federaţiei Române de Handbal abia după ultimul joc al sezonului, care va avea loc tot la Constanţa. Astfel, sărbătorirea titlului va avea loc joi, 6 mai, când HCM va încheia sezonul cu un meci contra celor de la Dinamo Bucureşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii