Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul pleacă spre Turcia

ro

26 Jan, 2011 02:24 1396 Marime text
fcviitorul.jpgÎn cantonamentul din Istanbul, trupa lui Cătălin Anghel va întâlni într-un amical de lux pe Galatasaray, echipă antrenată chiar de patronul Academiei, Gheorghe Hagi

După două săptămâni de pregătire la Constanţa, divizionara secundă FC Viitorul Constanţa va pleca în primul stagiu de pregătire centralizată al iernii, unde are perfectate şi o serie de jocuri amicale.

Astfel, formaţia constănţeană va întreprinde, în perioada 28 ianuarie - 11 februarie, un cantonament în Turcia, urmând să stea 11 zile în Antalya şi ultimele trei zile la Istanbul. În acest interval, elevii lui Cătălin Anghel şi ai lui Norbert Niţă vor disputa şi cinci jocuri de pregătire împotriva unor adversari puternici. Astfel, dacă adversarii constănţenilor din partidele programate pe 31 ianuarie şi pe 7 februarie urmează să fie stabiliţi (posibili adversari sunt Pandurii Târgu-Jiu, FC Snagov, Neftchi Baku - locul 1 în Azerbaijan - sau o selecţionată divizionară din Ungaria), FC Viitorul a perfectat deja alte trei amicale. Pe 4 februarie, FC Viitorul va întâlni, la Antalya, pe Gloria Bistriţa (locul 11 în Liga I), iar pe 9 februarie, la Istanbul, formaţia de pe litoral va juca un amical de lux împotriva echipei Galatasaray, pregătită chiar de patronul Academiei, Gheorghe Hagi. FC Viitorul va încheia stagiul de pregătire din Turcia cu o nouă partidă de verificare, de data aceasta contra echipei a doua a celor de la Galata. Divizionara secundă va reveni în ţară, iar de pe 14 februarie se va pregăti la Constanţa pentru startul returului Ligii a II-a. Constănţenii mai au perfectate alte trei meciuri de verificare până la reluarea campionatului: pe 16 februarie, la Constanţa, cu CS Otopeni (locul 11 în Liga a II-a, Seria I), pe 19 februarie, la Brăneşti, Bucureşti sau Buzău, cu Victoria Brăneşti (locul 15 în Liga I) şi pe 26 februarie, la Constanţa, cu Unirea Slobozia (locul 1 în Liga a III-a, Seria 2). Până acum, echipa pregătită de Cătălin Anghel a disputat un singur meci amical, impunându-se cu 5-0 în faţa Dunării Călăraşi.

Chiţu a revenit din Olanda

În altă ordine de idei, jucătorul în vârstă de doar 19 ani al celor de la Viitorul, Aurelian Chiţu, a revenit din Olanda, acolo unde, la invitaţia clubului PSV Eindhoven, a efectuat, timp de o săptămână, un stagiu de pregătire cu liderul campionatului olandez. Mijlocaşul constănţean s-a antrenat cu echipa de tineret şi a jucat în două meciuri de verificare, la care au mai participat şi alţi tineri fotbalişti monitorizaţi de clubul olandez în toată lumea. În primul joc, Chiţu a fost introdus în repriza secundă, iar în a doua partidă a fost integralist, reuşind să înscrie şi gol. „Nu am discutat cu vreun oficial, dar sunt încântat că mă aflu în atenţia unui club de acest nivel. Aş fi fericit dacă aş ajunge la Eindhoven, dar îmi văd în continuare de treabă şi încerc să-mi ajut cât mai mult echipa prin evoluţiile mele" , a declarat mijlocaşul celor de la FC Viitorul, potrivit Mediafax. La sfârşitul lunii februarie, o delegaţie a clubului olandez va veni la Constanţa pentru a vedea Academia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii