Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul, învinsă în derbiul constănţean

ro

30 Aug, 2010 03:02 1630 Marime text

farul.jpgEtapa viitoare, Farul va întâlni pe teren propriu pe FC Botoşani, în timp ce Viitorul va juca la Giurgiu în compania Astrei II

FC Farul a pierdut primul meci al sezonului pe terenul formaţiei FC Viitorul, cu scorul de 3-1, unicul gol al marinarilor fiind înscris spre finalul partidei de Scărlătescu, cu un şut de la marginea careului.

Derbiul constănţean disputat pe stadionul Orăşenesc din Ovidiu dintre FC Viitorul şi FC Farul s-a încheiat cu victoria grupării patronate de Gheorghe Hagi. Gazdele au tranşat victoria încă din primele minute ale meciului. Fostul jucător al Farului, Pantelie, Aurelian Chiţu şi Marius Rusu au înscris în faţa unei echipe formate abia la începutul săptămânii trecute şi au adus primul succes al Viitorului în Liga a II-a. Viitorul a continuat să domine pe tot parcursul primei reprize, însă fără să modifice scorul de pe tabelă. De notat este faptul că în primele 45 de minute, Farul nu a reuşit niciodată să tragă la poarta lui Vlas. Cu o apărare mai sigură, după introducerea în teren a lui Ion Barbu şi Boghiţoi, jocul „marinarilor" s-a schimbat în partea a doua a meciului. Deşi au avut o posesie mai bună decât în prima repriză, elevii lui Sdrobiş au reuşit să pună în pericol scorul de pe tabelă abia spre finalul partidei. Astfel, după un prim şut a lui Câmpeanu, respins de Vlas, vine şi golul de onoare al oaspeţilor. Scărlătescu prinde un şut imparabil de la marginea careului şi stabileşte scorul final al întâlnirii. Deşi a fost învinsă pe teren, Farul a câştigat în ceea ce priveşte susţinerea din tribune. Astfel, câteva sute de fani ai „marinarilor" au acoperit pe toată durata meciului fondul sonor al stadionului din Ovidiu, cu încurajări pentru echipa lor de suflet, lucru care nu se întâmplase de foarte mult timp. „La situaţia de acum de la Farul, acest meci este extraordinar de benefic. Am văzut cine suntem, am văzut jucătorii care pot şi pe cei care nu pot, am văzut nivelul de mobilizare general şi individual. Greşelile din apărare sunt pentru mine o lecţie care trebuie însuşită repede. Am primit trei goluri ca la antrenamente. Aveam ochii deschişi, dar acum s-au deschis şi mai mult şi o să fiu atent când voi alcătui un sistem defensiv. Avem şi puncte de care ne putem lega în continuare şi un nucleu de jucători pe care îi cunosc de ani de zile şi pe care mă pot baza", a declarat după meci antrenorul Farului, Ioan Sdrobiş. De cealaltă parte, tehnicianul Viitorului, Cătălin Anghel, s-a declarat nemulţumit de evoluţia elevilor săi în partea a doua a meciului. „Cauzele jocului slab din repriza secundă le voi discuta cu echipa, luni, la analiza meciului. Într-adevăr, au fost două reprize diametral opuse: o repriză întâi foarte bună şi o a doua de care nu pot spune că sunt nemulţumit în totalitate. Rezultatul ne mulţumeşte pentru este un prim pas în Liga a II-a. Era normal să ne dorim cele trei puncte pentru că am jucat cu o echipă de mare tradiţie, o echipă pe care noi o respectăm", a spus antrenorul gazdelor. Etapa viitoare, Farul va juca acasă, în compania liderului clasamentului, FC Botoşani, în timp ce FC Viitorul se va deplasa la Giurgiu pentru partida cu echipa locală Astra II.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii