Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul ramane fara victorie de cinci etape

ro

12 Apr, 2010 02:26 963 Marime text
farul.jpgCu doar două puncte acumulate în ultimele partide, formaţia constănţeană a căzut pe locul 7 în clasament, la cinci puncte de locul secund, ultimul care asigură promovarea

Şansele de promovare ale „marinarilor" sunt din ce în ce mai mici după semieşecul înregistrat în Regie pe terenul Sportului Studenţesc, scor 0-0, în derbiul etapei a XXIII-a a Ligii a II-a, Seria 1.

Prima repriză a derbiului s-a desfăşurat fără ca niciuna dintre echipe să-şi creeze situaţii clare de a marca. Singurul moment important se petrece în minutul 41, când Farul rămâne în inferioritate numerică după ce Soare primeşte al doilea cartonaş galben de la centralul Istvan Kovacs, pentru o simulare, după ce cu zece minute înainte fusese avertizat pentru un fault de joc. În urma acestei decizii, banca Farului a erupt, arbitrul întâlnirii fiind nevoit să-l trimită în tribună şi pe directorul sportiv al formaţiei de pe litoral, Vicenţiu Iorgulescu, pentru proteste. Repriza se încheie cu ocazia lui Curelea, care trimite cu capul pe lângă poarta lui Sardescu. Deşi au rămas cu un om în minus pe teren, echipa pregătită de Gheorghe Butoiu şi Dennis Şerban nu cedează lupta, conştienţi de faptul că acest joc este ultima şansă de a rămâne în lupta pentru promovare. Butoiu îl înlocuieşte pe Marius Ene cu Diogo Andrade, încercând să acopere locul lăsat de eliminarea lui Soare. În minutul 55 Sportul trece pe lângă deschiderea scorului, Curelea ratând incredibil din cinci metri. Atacurile gazdelor continuă, însă nici celălalt atacant, Ferfelea, nu poate să-l învingă din şase metri pe Sardescu. Tehnicianul Farului încearcă să întărească departamentul ofensiv şi îl introduce în teren pe eroul din meciul tur, Henry, şi pe Doicaru. Încercările lui Butoiu să dea lovitura pe final de meci sunt spulberate din nou de arbitrul Istvan Kovacs, cu un sfert de oră înainte de finalul jocului. Acesta îl elimină din tabăra constănţeană şi pe noul intrat, Henry, după un duel nesportiv cu un fundaş al Sportului. Trei minute mai târziu, Curelea vede şi el al doilea cartonaş galben şi este eliminat. Farul poate da lovitura pe final de joc însă Fatai nu poate profita de greşeala portarului gazdelor. Partida se termină 0-0 şi Farul este tot mai departe de promovarea în prima ligă, ocupând abia locul 7 în clasament, la cinci puncte distanţă de locul secund. Farul a jucat în formula: Sardescu - Măţel (căpitan), Pătraşcu, Păcuraru, Soare - Cristocea, Bogdan Andone (Henry - min. 60), Larie, Cosmin Matei (Doicaru - min. 73) - Fatai, Marius Ene (Diogo Andrade - min. 50).

„Ne aşteaptă 11 finale"

După meci, noul director tehnic al Farului, Dennis Şerban, a declarat că rezultatul este unul mulţumitor având în vedere condiţiile în care s-a desfăşurat jocul. „Foarte puţin ne ajută acest egal, cred că până la urmă suntem mulţumiţi şi cu punctul acesta pentru că mai mult nu puteam să scoatem în condiţiile de astăzi. Mă abţin să comentez arbitrajul, nu comentez niciodată indiferent că mă dezavantajează sau nu, sunt oameni care judecă aceste cazuri şi să-şi facă ei meseria. Devine obligatoriu să câştigăm toate cele 11 meciuri rămase, mai avem 11 finale dacă vrem să promovăm", a spus Şerban după partida din Regie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii