Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul, locul sapte in tur... la amenzi

ro

17 Dec, 2008 03:26 629 Marime text

Constănţenii au luat una dintre cele mai stupide sancţiuni în acest tur de campionat: pentru tragere de timp

FC Farul a depăşit campioana CFR Cluj în ierarhia întrecerii interne, având un avans de aproape 10.000... de lei. În acest tur de campionat, clubul constănţean a adunat amenzi din partea Federaţiei în valoare de 3.525 de euro şi este în prima jumătate a clasamentului inedit al penalizărilor din Liga I.

Dacă în clasamentul Ligii I, formaţia pregătită de Ion Marin este pe locul 14, la trei puncte de locurile retrogradabile, în ceea ce priveşte amenzile primite în acest tur de campionat, Farul ocupă locul şapte într-o ierarhie realizată de Gazeta Sporturilor. Gruparea de pe litoral a contribuit la bugetul Federaţiei Române de Fotbal cu suma de 13.680 de lei, echivalentul a 3.525 de euro. În topul acestui clasament inedit este Universitatea Craiova, care a plătit amenzi în valoare totală de 469.500 de lei (121.005 euro). Constănţenii au luat una dintre cele mai stupide sancţiuni în acest tur de campionat: pentru tragere de timp. Clubul de pe litoral a fost nevoit să plătească o amendă de 5.000 de lei, după ce observatorul partidei cu FC Vaslui a notat în raport că gazdele au întârziat în mod repetat repunerea balonului în joc, deoarece copiii de pe marginea terenului nu le dădeau mingea adversarilor decât după secunde bune. Altfel, Comisia de Disciplină a FRF a mai luat atunci câteva măsuri disciplinare dure împotriva clubului constănţean, după meciul cu FC Vaslui. Portarul Adrian Vlas a fost suspendat o etapă şi amendat cu 700 de lei pentru cartonaşul roşu primit în urma unui fault comis în postura de ultim apărător, iar antrenorul de portari Ion Răuţă a fost suspendat două etape şi amendat cu 4.280 de lei pentru protestele la adresa arbitrilor, fiind eliminat pentru trageri de timp.

Adversari puternici în Turcia

Formaţia antrenată de Ion Marin va disputa un joc de verificare cu campioana Danemarcei, FC Aalborg, la 9 februarie, în cadrul turneului pe care îl va efectua în Antalya. Ceilalţi adversari ai Farului în turneul programat în perioada 7 - 18 februarie vor fi cehii de la FC Kosice, cu care echipa constănţeană va juca pe 11 februarie, urmând ca două zile mai târziu să se dispute o partidă contra Slaviei Sofia (Bulgaria), iar pe 15 februarie, Farul va întâlni pe FK Vardar Skopje (Macedonia). Pe data de 17 este programat încă un joc amical, însă echipa adversă nu a fost stabilită încă. FC Aalborg a evoluat în această ediţie a grupelor Ligii Campionilor, unde a încheiat pe poziţia a treia, într-o grupă din care au mai făcut parte Manchester United, Villareal şi Celtic Glasgow. Danezii au obţinut 4 puncte din meciurile cu Celtic şi câte un punct contra lui Manchester şi Villareal şi s-au calificat în şaisprezecimile Cupei UEFA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii