Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul, la prima victorie pe teren propriu

ro

21 Sep, 2009 02:44 850 Marime text
farul.jpgConstănţenii reintră în lupta pentru promovare, apropiindu-se la doar trei puncte de locul secund, ultimul care permite accesul în Liga I

FC Farul a bifat cel de-al treilea meci consecutiv fără înfrângere, după ce a învins la limită pe Sportul Studenţesc, scor 1-0, într-un meci contând pentru etapa a VI-a a Ligii a II-a.

Disputat fără spectatori, după incidentele provocate de fanii constănţeni la meciul din Cupa României cu Delta Tulcea, derbiul Seriei I a furnizat prima mare ocazie de gol după doar 10 minute, când „studenţii" îl încearcă pe portarul Vlas cu un şut de la 30 de metri. Oaspeţii continuă ofensiva la poarta constănţenilor şi, în numai două minute, Ferfelea şi fostul „rechin", Marius Nae, nu găsesc drumul spre gol. Prima fază controversată a jocului se petrece în minutul 20, când Farul a solicitat o lovitură de pedeapsă la intervenţia portarului Viciu asupra lui Chico, însă centralul Cristian Sava nu a dictat nimic. Arbitrul refuză din nou un penalty constănţenilor, acelaşi Chico fiind lovit clar de Cazan, în interiorul careului. În minutul 28, Diogo reia periculos cu capul, însă mingea este oprită de un fundaş de la Sportul. Şapte minute mai târziu, Ferfelea pătrunde în careu, îl lobează pe Vlas, însă mingea este respinsă în ultimul moment în corner. Până la pauză, oaspeţii rămân în zece oameni, după ce arbitrul l-a eliminat pe Ghinga în prelungirile primei părţi. Deşi se aflau în inferioritate numerică pe teren, elevii fostului component al Generaţiei de Aur, Tibor Selymes, au cea mai mare ocazie a meciului la doar un minut de la reluarea partidei. Ferfelea primeşte o minge în careu, însă trimite balonul în bară, deşi rămăsese singur, cu poarta goală. Din acel moment, Sportul cedează iniţiativa gazdelor, preferând un joc pe contraatac. Atacurile Farului se concretizează abia în ultimele minute ale meciului. Astfel, în minutul 86, nigerianul Abdul Rasak Mansur, abia intrat pe teren în locul lui Matei, reuşeşte să profite de bâlbâiala apărării Sportului, îl învinge pe portarul Viciu cu un şut din şase metri şi aduce victoria Farului. Formaţia pregătită de Marius Şumudică reuşeşte astfel să obţină, fără aportul publicului, prima victorie pe teren propriu în actualul sezon, succes care-i propulsează pe constănţeni trei locuri în clasament, până pe locul 7, cu 10 puncte. Tehnicianul Farului a început jocul cu următorul 11: Vlas - Măţel, Diogo, Papp, Gaston Mendy - Bogdan Andone (min. 59, Liviu Mihai), Cristocea, Matei (min. 76, Mansur), Ben Teekloh - Marius Ene şi Chico. În celelalte meciuri ale etapei a VI-a din cadrul Ligii a II-a, Seria I, s-au înregistrat rezultatele: Delta Tulcea - Gloria Buzău 1-0, Săgeata Stejaru - Tricolorul Breaza 4-0, Dunărea Galaţi - Dunărea Giurgiu 0-1, FCM Bacău - Concordia 3-1, Cetate Suceava - Petrolul 2-1, FC Botoşani - FC Snagov 1-0, Dinamo II - Victoria Brăneşti 1-3 şi CSM Râmnicu Sărat - Steaua II 0-0.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii