Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul incearca sa provoace surpriza in Giulesti

ro

05 Mar, 2009 03:01 696 Marime text

Ion Marin nu se va putea baza pe serviciile lui Fatai, Nanu şi Gerlem

După ce a debutat în retur cu o victorie împotriva „lanternei roşii" a Ligii I, Gloria Buzău, FC Farul va susţine, mâine, primul test cu adevărat important, când va întâlni, în Giuleşti, Rapidul.

După ce în meciul tur disputat la Constanţa a fost învinsă cu scorul de 2-0, Farul încearcă să producă surpriza etapei a XIX-a şi să învingă formaţia giuleşteană chiar pe teren propriu. Tehnicianul constănţenilor, Ion Marin, este încrezător în şansele echipei sale de a obţine un rezultat pozitiv vineri, susţinând că giuleştenii pot fi surprinşi pe faza de apărare. „Ne vom juca şansele cu mult curaj, iar Farul a mai făcut surprize în Giuleşti şi, chiar dacă a pierdut, a jucat foarte bine", a spus Săpăligă. Antrenorul „rechinilor" este de părere că mediatizata criză financiară de la Rapid nu a avut efecte negative asupra jocului echipei. „Am fost întrebat despre criza financiară de la Rapid şi dacă ea îşi pune amprenta pe joc. Eu cred că această criză afectează toate cluburile, iar cea de la Rapid a fost foarte mult mediatizată. Din câte s-a văzut, aceasta nu-şi pune amprenta pe jocul echipei, unul organizat, cu jucători valoroşi, care pot decide în duelurile «unu contra unu»", a mai spus Ion Marin. Farul va deplasa la Bucureşti cu un lot de 18 jucători, revenind şi Ben Teekloh, recuperat după o accidentare suferită în cantonamentul din Turcia. De asemenea, ultima achiziţie a Farului din pauza de iarnă, Branislav Vukomanovic, îşi va face debutul în noua sa echipă, după ce i-a sosit cartea verde, fapt care l-a făcut să rateze jocul din runda precedentă cu Gloria Buzău. Mijlocaşul brazilian, Willian Gerlem, va face şi el deplasarea alături de echipă, însă doar pentru a fi văzut de medicul naţionalei României, Pompiliu Popescu. În schimb, Ion Marin nu se va putea baza pe serviciile lui Fatai, care s-a accidentat la antrenament, suferind o fisură la un deget al piciorului drept, şi Nanu, care nu este recuperat după accidentarea de la umăr. Astfel, lotul formaţiei constănţene pentru partida cu Rapid Bucureşti este: Curcă, Vlas, Băcilă, Măţel, Pantelie, Pătraşcu, Rastovac, Pahor, Voiculeţ, Gaston Mendy, Vukomanovic, Ben Teekloh, Larie, Rusmir, Matei, Gosic, Alibec şi Chico.

„Nu este nimic decis"

În ceea ce priveşte lupta pentru salvarea de la retrogradare, Ion Marin susţine că în hora retrogradării poate intra orice echipă care suferă două înfrângeri consecutive în campionat. „Tot timpul am spus că lupta pentru evitarea retrogradării nu se va da numai între Farul şi Poli Iaşi. Orice echipă care înregistrează două eşecuri consecutive pe propriul teren intră în această luptă. Nici în topul clasamentului, nici la subsol nu este ceva decis", a declarat antrenorul „rechinilor". Partida dintre Rapid Bucureşti şi Farul va avea loc mâine, de la ora 20.45, şi va fi transmisă în direct, la Antena 1.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii