Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:58 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Derby fara miza

ro

09 May, 2009 02:49 1074 Marime text

handbal_HCM_DESCHIDERE.jpgDupă un an de dominare a marii rivale, Steaua, HCM a revenit în acest sezon în fruntea ierarhiei interne, având posibilitatea să sărbătorească noul titlu, obţinut etapa trecută, chiar pe terenul „roş-albaştrilor"

Cu titlul de campioană adjudecat după victoria împotriva Timişoarei, Handbal Club Municipal Constanţa joacă, astăzi, în derbiul campionatului, pe terenul Stelei, într-un meci contând pentru ultima rundă a acestui sezon.
Dacă HCM este sigură de fotoliul de lider, indiferent de rezultatul din ultimul meci din acest sezon, campioana de anul trecut, Steaua Bucureşti, a avut o evoluţie sub aşteptări în această ediţie de campionat. Astfel, „militarii" au asigurat, înaintea disputării ultimei etape, un dezamăgitor loc 4 în clasamentul Ligii Naţionale, fiind departe de forma cu care cucerea laurii de campioană în urmă cu un an. Chiar dacă meciul dintre Steaua Bucureşti şi HCM Constanţa nu mai contează decât pentru a stabili ordinea finală a clasamentului din sezonul 2008 -2009, partida mai are o miză: binecunoscută fiind rivalitatea dintre cele două formaţii, jucătorii vor lupta până la fluierul final pentru orgoliu propriu şi al blazonului echipei. Extrema dreaptă a HCM-ului, Laurenţiu Toma, este însă de altă părere, susţinând că partida contra Stelei este doar un ultim test înainte de debutul în Cupă. „Cu Steaua va fi un meci de pregătire pentru Cupa României, acolo unde vrem, de asemenea, să câştigăm trofeul", a spus Toma. Astfel, este foarte posibil ca o parte dintre jucătorii constănţeni, care sunt obosiţi după acest sezon încărcat, să fie menajaţi de antrenorul Zoran Kurtes. Ultimul derby al sezonului se va disputa astăzi, la Chiajna, începând cu ora 11.00. Astfel, înainte de disputarea ultimei etape a campionatului, clasamentul arată astfel: 1. HCM Constanţa - 42 de puncte; 2. UCM Reşiţa (39); 3. Dinamo (38); 4. Steaua (35); 5. Ştiinţa Bacău (32).

HCM - Pandurii, în sferturile Cupei

Înainte de disputarea ultimei runde a sezonului 2008 -2009 al Ligii Naţionale, se cunosc deja două sferturi de finală din Cupa României, competiţie care va debuta pe data de 14 mai, la Sala Sporturilor din Sibiu. Astfel, proaspăta campioană naţională va întâlni, în primul tur al întrecerii, echipa fostului tehnician al constănţenilor, Vasile Stângă. Formaţia Pandurii Târgu Jiu a prins ultimul loc (8) care permite calificarea în această competiţie, chiar în urma unui succes în faţa HCM-ului înregistrat în urmă cu două etape. Astfel, jocul dintre Handbal Club Municipal şi Pandurii este programat să se dispute joi, de la ora 13.00. Un alt sfert de finală va opune formaţiile Steaua Bucureşti şi Ştiinţa Municipal Bacău, clasate la finalul campionatului pe poziţiile 4 şi 5. Celelalte două partide din primul tur al Cupei României vor fi stabilite după disputarea ultimei etape în Liga Naţională. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii