Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Dacă vă împotriviţi, mă arunc de la etaj!" Multipla campioană europeană Laura Pricop a spus adio halterelor, la doar 16 ani!

ro

21 Jan, 2013 22:06 2556 Marime text
haltere.jpgVeste-şoc în sportul constănţean: Laura Pricop, de cinci ori campioană europeană şi multiplă campioană naţională la haltere, a decis să renunţe la sport, la numai 16 ani! „Decizia este definitivă. A invocat că nu are libertate şi viaţă personală şi nu a fost de înduplecat, nici de noi, nici de părinţi. E îndrăgostită de un băiat de la ea din comună, Nisipari, şi vrea să stea alături de el. Şi-a luat şi transferul de la liceul nostru la liceul din Castelu. Noi nu acceptăm niciun compromis vizavi de exigenţa în pregătire", a declarat Andrei Szemerjai, directorul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru".

Laura Pricop a refuzat să participe la cantonamentul de pregătire de iarnă şi nici după ce termenul de gândire pe care i l-a oferit Szemerjai, de două săptămâni, a trecut, nu şi-a schimbat poziţia. Au avut loc şi discuţii colective, la care au participat şi părinţii fetei, şi antrenorul Angheluş Beşleagă, însă Laura a rămas inflexibilă. Ba, mai mult, a recurs şi la ameninţări. „În asemenea situaţie, ce poţi să mai spui decât că hormonul bate neuronul. Laura ne-a zis că, dacă o obligăm să rămână la Constanţa, se va arunca de la etaj! Eu unul nu îmi asum o asemenea responsabilitate. Astfel că am încheiat colaborarea. LPS-ul nu se termină cu ea sau cu oricine altcineva", a mai spus Szemerjai.

Decizia Laurei îi afectează pe toţi cei implicaţi în acest caz. Cei din jur îi ofereau sprijin necondiţionat, arată Szemerjai. Angheluş Beşleagă se zbătuse şi amenajase camere la internatul de la LPS, pentru ea, cât şi pentru alte fete de la haltere. În plus, renunţând la sport, Laura va pierde mult în plan financiar, ceea ce îi va afecta familia, care nu o duce strălucit la Nisipari. „A renunţat la tot. Avea condiţii bune de cazare la internat, i se asigurau premieri, alimentaţie de calitate. Dar, dacă ea aşa a decis, noi ce mai putem face?", a mai spus Andrei Szemerjai.

Antrenorul ei s-a îmbolnăvit

„Eu sunt cel mai afectat de hotărârea Laurei. Nu am avut însă nicio putere, a fost decizia ei. Am purtat multe discuţii, ca de la profesor la elev şi ca de la părinte la copil, am încercat pe toate căile să o determin să-şi schimbe hotărârea, dar fără succes. La câte am făcut pentru ea, ca şi pentru restul copiilor de altfel, la cât m-am sacrificat şi mi-am rupt de la gură, nu mă aşteptam la aşa ceva din partea ei. Nu a avut nimic de pierdut de pe urma halterelor. Nu ştiu ce a fost în capul ei. Când a fost la Mangalia, la refacere, scria pe mess «Veniţi şi ne salvaţi, că aici e puşcărie!». Din ce am înţeles, acum e cu un alt băiat, din Castelu. Eu m-am îmbolnăvit după ce a renunţat la haltere, de la stres, supărare şi nervi. Vărs în fiecare dimineaţă şi stau numai în analize. E o pierdere importantă, nimic de zis, dar au fost altele şi mai mari şi nu s-a terminat sportul cu ele. Oricum, chiar dacă va dori să se întoarcă, eu nu o voi mai primi, pentru că în acest ritm şi cu această atitudine nu mai poate să facă performanţă", a declarat antrenorul Laurei Pricop, Angheluş Beşleagă.

Ştefania Târpan a cedat şi ea în faţa fiorilor amorului

Laura Pricop nu este prima halterofilă de la LPS care procedează aşa. Cu câţiva ani în urmă, Ştefania Târpan, din Rasova, campioană naţională de senioare, a renunţat la sport cu o lună înainte de a pleca la Campionatul Mondial, alegând să meargă la un băiat. Iar de curând, un alt tânăr sportiv, Florin Mihai, clasat pe locul patru la Europene, a spus şi el adio halterelor, deşi Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei, îl avea în vedere pentru lotul olimpic al României.

Sursa foto: Facebook

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii