Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CVM Tomis, şanse infime de calificare

ro

09 Dec, 2010 00:00 1387 Marime text
cvmtomis.jpgPentru echipa pregătită de Viktor Sidelnikov urmează două deplasări extrem de dificile, la Zalău, pentru derby-ul cu Remat, şi în Rusia, pentru returul cu Ugra Surgut

Vremurile când formaţia pregătită de Stelio de Rocco se clasa pe ultima treaptă a podiumului în Cupa Challenge au apus de mult. Began şi compania nu au mai reuşit de atunci să treacă nici măcar de primul tur în cupele europene şi se pare că acelaşi lucru se va întâmpla şi în acest sezon.

După ce a fost eliminată din Cupa CEV de nemţii de la SCC Berlin, cu un dublu scor de 0-3, CVM Tomis este la un pas de a fi scoasă şi din ultima competiţie europeană ca valoare, Cupa Challenge, după eşecul de pe teren propriu, la acelaşi scor, suferit în faţa formaţiei Gazprom Ugra Surgut (Rusia). A fost o partidă în care echipa din Rusia a controlat ostilităţile de la un capăt la altul, voleibaliştii pregătiţi de Viktor Sidelnikov nereuşind să pună prea mari probleme adversarilor. Astfel, după aproximativ o ora şi un sfert de joc, ruşii s-au impus cu 25-20, 25-16, 25-17. În aceste condiţii, CVM Tomis şi-a redus la minimum şansele de calificare în următoarea fază a competiţiei şi este foarte aproape să bifeze un nou sezon complet ratat în cupele europene. Pentru CVM Tomis au evoluat în meciul de marţi seară Lescov - Chiţigoi, Began, Macovei, Bahov, David şi Mihăilă - libero. Au mai fost introduşi în teren pe parcursul întâlnirii Sigoli, Ditlevsen, Merkushev, Janosik şi Spînu. De cealaltă parte, Gazprom Ugra Surgut a aliniat următorul sextet: Khabibullin - Nosenko, Gutsalyuk, Kadziewicz, Bestuzhev, Rodichev şi Martinyuk - libero. Au mai jucat Kobzar şi Boyarchuk.

Unirea Dej, cu un pas în optimi

Cealaltă reprezentantă a României în Cupa Challenge, Unirea Dej, a luat o opţiune serioasă de calificare în optimile de finală ale Cupei Challenge, după victoria cu 3-0 (25-22, 27-25, 25-16). Jocul a fost echilibrat în primele două seturi, însă valoarea şi experienţa superioară a dejenilor a făcut diferenţa şi Unirea s-a impus la limită în primele două seturi. Croaţii cedează psihic şi fizic în parţialul al treilea şi Unirea îl câştigă lejer. Jocul retur va avea loc la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, sala din Dej nefiind omologată să găzduiască meciuri în cupele europene.

Două meciuri de foc

Voleibaliştii vicecampioanei trebuie să uite repede acest nou eşec şi să se concentreze pentru o nouă confruntarea extrem de dificilă, de data aceasta în campionat. Echipa constănţeană se va deplasa la Zalău, pentru derby-ul de sâmbătă cu Remat Zalău, meci contând pentru etapa a X-a din Divizia A1. Cele două formaţii împart primele două locuri ale clasamentului, ambele aflate la egalitate de puncte, cu un uşor avantaj la setaveraj pentru Remat. După alte patru zile, CVM Tomis va disputa returul din cadrul şaisprezecimilor Cupei Challenge, pe terenul ruşilor de la Ugra Surgut.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii