Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CVM Tomis incepe cursa pentru un nou titlu

ro

25 Sep, 2008 00:00 626 Marime text
1222287020.jpg

Campioana din ultimele doua sezoane si-a prezentat aseara lotul, dar si obiectivele pentru noul an competitional al Diviziei A1 la volei masculin

Echipa pregatita de Stelio de Rocco si Luca Donati va debuta sambata in noul sezon, cand va intalni, pe teren propriu, nou-promovata Rapid Bucuresti, meciul fiind programat sa inceapa de la ora 17.00. Campioana in ultimele doua sezoane, CVM Tomis Constanta va incepe sambata cursa spre un nou titlu de campioana. In ciuda unor evolutii mai putin convingatoare in ultimele turnee de pregatire ale verii, oficialii formatiei constantene spera sa repete rezultatele din sezonul trecut, cand au reusit sa castige atat campionatul, cat si Cupa Romaniei. De asemenea, un obiectiv pentru noul an competitional este si o participare cat mai lunga in cupele europene, unde Tomisul va debuta pe data de 5 noiembrie. Formatia de pe litoral va intalni atunci, in primul tur al Cupei CEV, o mai veche cunostinta, Hypo Tirol Innsbruck, echipa pe care formatia pregatita de Stelio de Rocco a eliminat-o anul trecut, in optimile de finala ale aceleiasi competitii. Altfel, in cursul serii de ieri, formatia constanteana si-a prezentat actualul lot cu care va ataca un nou event pe plan intern, dar si disponibilitatea pentru evolutie cat mai lunga in competitiile continentale. Astfel, campioana s-a intarit in pauza competitionala cu trei internationali romani, Laurentiu Lica, revenit la Constanta de la echipa franceza Oise Beauvais, Valentin Pereu, de la Prisma Taranto, si Macovei, care a evoluat sezonul trecut la Dinamo. In plus, au mai fost transferati la gruparea constanteana si doi stranieri, argentinianul Sebastian Firpo si lituanianul Arvydas Miseikis. Iar Luca Donati l-a inlocuit pe fostul secund al lui Stelio de Rocco, Masimilliano Giaccardi.

Debut cu o nou-promovata

In prima etapa a Diviziei A1, CVM Tomis Constanta va juca pe teren propriu cu echipa nou-promovata in primul esalon, Rapid Bucuresti. Meciul va avea loc sambata, incepand cu ora 17.00, in Sala Sporturilor din Constanta. Observatorul federal al intalnirii va fi Dan Dobrescu. Prima etapa a editiei 2008 - 2009 a Diviziei A1 mai cuprinde intalnirile: Unirea Dej - Remat Zalau; Dinamo Bucuresti - Universitatea Cluj; VCM Piatra Neamt - Stiinta Bacau; CSM Ramnicu Sarat - Constam Metal Buzau. Partida Stiinta Explorari Baia Mare - Steaua Bucuresti se va disputa pe 1 octombrie. Sistemul de desfasurare al campionatului intern a ramas la fel. Cele 12 echipe vor juca 22 de etape in sezonul regulat, primele opt formatii calificandu-se in play-off, iar ultimele patru evoluand in play-out. Singura schimbare a intervenit in play-off si play-out, unde echipa mai bine clasata va juca pe teren propriu prima partida, la sistemul "cel mai bun din trei meciuri", respectiv primele doua partide, la sistemul "cel mai bun din cinci meciuri".

Scris de: {autor}Paul SERBAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii