Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:10 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Culoar favorabil pentru indeplinirea obiectivului

ro

16 Apr, 2009 02:53 1323 Marime text

CS_Tomis.jpgCu şase etape rămase până la finalul sezonului, CS Tomis ocupă locul 6 în clasament, cu 21 de puncte

Liga Naţională de handbal feminin revine în actualitate după trei săptămâni de pauză, cu meciurile din etapa a XXI-a, programate astăzi. Astfel, CS Tomis Constanţa va juca, în deplasare, împotriva formaţiei CSM Cetate Deva.
Cu doar şase etape rămase de disputat până la finalul acestui sezon, lupta pentru un loc pe podium este extrem de echilibrată. În acest moment, patru echipe, printre care şi CS Tomis, se luptă pentru locul 3, fiind despărţite în clasament de doar trei puncte. Formaţia constănţeană, aflată în acest moment pe locul 6, cu 21 de puncte, va avea de disputat astăzi un meci aparent uşor, pe terenul formaţiei CSM Cetate Deva (locul 11, cu 15 puncte), meci arbitrat de cuplul de arbitri Stark/Ştefan, din Bucureşti. Tehnicienii Mircea Bucă şi Dumitru Muşi nu se confruntă cu probleme de lot, astfel că echipa va fi în efectiv complet. Un atu în acest final de sezon pentru formaţia de pe litoral este programul mult mai lejer până la finalul sezonului, jucând deja returul cu echipele aflate deasupra sa în clasament. Astfel, după partida de astăzi, programată să înceapă la ora 18.00, CS Tomis Constanţa va întâlni o formaţie care are zilele numărate în prima ligă, CSM Ploieşti. Apoi, în etapa XXIII-a, handbalistele constănţene se vor deplasa la Buzău pentru jocul cu echipa locală, HCM. Vor urma două întâlniri cu Universitatea Jolidon Cluj (acasă, 5 mai) şi HC Zalău (deplasare, 10 mai), pentru ca în ultima etapă, Tomis să joace, pe teren propriu, împotriva „lanternei roşii" a campionatului, KZN Slatina. Astfel, după ce sezonul trecut a ratat accesul într-o cupă europeană, pentru prima dată de la promovarea echipei în Liga Naţională, CS Tomis are culoar favorabil pentru a reveni în competiţiile continentale. Altfel, astăzi mai sunt programate patru partide din cadrul etapei a XXI-a: KZN Slatina - HC Oţelul Galaţi (ora 17.00), HC Zalău - HCM Roman (ora 11.00), Universitatea Jolidon Cluj - HCM Ştiinţa Baia Mare (ora 17.00) şi CSM Ploieşti - HC Dunărea Brăila (18.00). Meciul dintre HCM Buzău şi Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost reprogramat pentru data de 22 aprilie, campioana en-titre evoluând în această săptămână în returul semifinalei din Liga Campionilor.

Pregătire la Brăila

În cele trei săptămâni de pauză competiţională, echipa antrenată de Mircea Bucă şi Dumitru Muşi a susţinut un turneu de pregătire la Brăila, unde au mai participat echipa gazdă, Dunărea, Oţelul Galaţi şi naţionala de tineret a României. După ce s-a impus în meciul de debut, cu 30-28, în faţa celor de la Oţelul Galaţi, CS Tomis Constanţa a cedat în celelalte două partide: 30-31, în faţa naţionalei de tineret a României, şi 26-34, cu formaţia gazdă, Dunărea Brăila. În ciuda celor două înfrângeri, oficialii constănţeni s-au arătat mulţumiţi de evoluţia echipei, dar şi de faptul că au putut folosi jucătoare care au evoluat mai puţin în acest sezon.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii