Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis resuscitat de Ion Crăciun

ro

20 Oct, 2010 03:17 1408 Marime text
cstomis.jpgEchipa constănţeană are unul dintre cele mai bune debuturi de campionat, ocupând locul secund, după şase etape

După doi ani în care s-a zbătut la mijlocul clasamentului Ligii Naţionale de handbal feminin, formaţia CS Tomis Constanţa a avut parte sezonul trecut de un final de campionat perfect, urcând până pe ultima treaptă a podiumului. Nici în acest sezon, echipa de pe litoral nu a dezamăgit.

Un aport important la revenirea Tomisului l-a avut şi antrenorul Ion Crăciun. Tehnicianul a fost instalat la cârma echipei constănţene când se afla pe locul 8 în ierarhia internă, departe de eternul obiectiv - clasarea pe un loc de cupă europeană. Crăciun a reuşit ceea ce nu se mai aştepta nimeni: să ducă echipa până pe podiumul Ligii Naţionale, după Oltchim şi Universitatea Jolidon Cluj. Startul noului sezon a demonstrat că locul 3 ocupat de CS Tomis în ediţia precedentă nu a fost doar o întâmplare. În afară de eşecul previzibil cu Oltchim, constănţencele au făcut un singur pas greşit în campionat, remiza contra revelaţiei acestui început de campionat, CSM Bucureşti. În rest, elevele lui Ion Crăciun au câştigat fără probleme celelalte partide (29-19, cu Rulmentul Braşov, 30-20, cu HC Zalău, 29-22, cu CSM Cetate Deva şi 32-18, cu HCM Roman). Deşi a fost lovită de efectele crizei financiare, după şase etape scurse din actuala stagiune, formaţia de pe litoral este pe locul secund în clasament, cu nouă puncte, la trei lungimi distanţă de liderul Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Tehnicianul continuă la Constanţa

Problemele financiare prin care trece clubul constănţean, dar şi ofertele primite de la alte echipe l-au făcut pe antrenorul Ion Crăciun să se gândească la plecare. „Da, este adevărat. Am o ofertă foarte bună de a reveni în handbalul masculin, la o echipă de top. N-aş vrea să plec de la Constanţa pentru că m-am ataşat foarte mult de aceste fete, care au dat dovadă de un caracter deosebit, iar asta mă doare şi face decizia atât de greu de luat", declara în urmă cu două săptămâni tehnicianul. Potrivit preşedintelui grupării, Gheorghe Slabu, antrenorul va continua, cel puţin pentru o perioadă, alături de CS Tomis.

Smedescu şi Zamfir, la Trofeul Carpaţi

Evoluţiile foarte bune ale Tomisului în acest sezon nu au rămas neobservate de selecţionerul Radu Voina. Astfel, Cristina Zamfir şi Mihaela Smedescu au fost convocate la echipa naţională şi vor face parte din lotul cu care România abordează Trofeul Carpaţi, competiţie ce se va desfăşura la Turnu Severin, între 29 şi 31 octombrie. Cele două jucătoare se vor alătura lotului naţionalei, pe 26 octombrie, imediat după meciul din etapa a VII-a, pe care Tomisul îl va susţine pe terenul ultimei clasate, Universitatea Reşiţa. Alături de reprezentativa României, urmează să participe la Trofeul Carpaţi echipele Macedoniei, Poloniei şi Ucrainei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii