Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis ataca al doilea succes pe teren propriu

ro

30 Oct, 2009 02:22 968 Marime text
cstomis.jpgFormaţia constănţeană se află, după cinci etape, pe locul 9 în clasamentul Ligii Naţionale, cu patru puncte

După eşecul categoric înregistrat etapa trecută, la Baia Mare, înfrângere care a stârnit din nou nemulţumirea finanţatorului Gheorghe Slabu, formaţia feminină de handbal, CS Tomis, speră să mai spele din ruşinea debutului slab de campionat în meciul de la sfârşitul acestei săptămâni.

Trupa lui Goran Kurtes întâlneşte mâine, pe teren propriu, cu începere de la ora 11.00, pe Universitatea Reşiţa, într-un meci contând pentru etapa a VI-a. Tomitanele nu-şi mai permit niciun pas greşit în următoarele meciuri, astfel că alt rezultat decât victoria în faţa unei formaţii nou-promovate este de neconceput pentru echipa care a investit masiv în acest sezon în transferuri. În primele cinci etape ale Diviziei Naţionale de handbal feminin, CS Tomis Constanţa a acumulat doar patru puncte şi se afla la jumătatea clasamentului. Mult prea puţin pentru o formaţie care îşi doreşte să încheie acest sezon pe podium. Chiar dacă au jucat în compania unor echipe puternice, atitudinea din teren a jucătoarelor l-a nemulţumit pe finanţatorul clubului de pe litoral, Gheorghe Slabu. Acesta a declarat că se gândeşte serios să-şi retragă sprijinul financiar pentru echipa constănţeană. De asemenea, în cazul unui nou insucces, conducerea ar putea trece din nou la sancţiuni atât financiare, cât şi disciplinare pentru echipă. CS Tomis are ca obiectiv în acest sezon clasarea pe un loc care să-i permită participarea într-o cupă europeană. Pentru acest lucru, formaţia de pe litoral are nevoie să se claseze în primele cinci locuri ale Ligii Naţionale. Runda cu numărul 6 şi-a consumat deja trei dintre cele şapte partide jucate în devans la cererea echipelor care participă în cupele europene: HCM Roman - HCM Ştiinţa Baia Mare 25-23, HC Dunărea Brăila - Oltchim Râmnicu Vâlcea 27-42 şi Rulmentul Braşov - HC Zalău 26-31. Tot mâine mai sunt programate partidele: HCM Buzău - Rapid CFR Bucureşti, Ştiinţa Bacău - Universitatea Jolidon Cluj şi CSM Cetate Devatrans - HC Oţelul Galaţi.

Bani din drepturi de televizare

Pe lângă salariile şi primele de meci, jucătoarele de la CS Tomis mai au un beneficiu financiar începând cu acest sezon, din partea forului de specialitate. Astfel, Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a hotărât ca grupările din Ligile Naţionale să fie recompensate cu sume de bani provenite din contractul FRH cu cei care deţin drepturile de televizare a meciurilor. Astfel, la finalul sezonului 2009 - 2010, FRH va oferi câte 2.500 euro fiecărei participante, urmând ca primele cinci clasate să fie recompensate special, după cum urmează: locul 1 - 20.000 de euro, locul 2 - 15.000 de euro, locul 3 - 10.000 de euro, locul 4 - 5.000 de euro şi locul 5 - 5.000 de euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii