Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:04 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania de achizitii demarata de CS Tomis

ro

28 May, 2008 00:00 882 Marime text
1211901541.jpg

Gheorghe Slabu: "Vrem sa facem o echipa puternica pentru sezonul viitor si pentru acest lucru trebuie sa ne miscam repede si eficient pe piata transferurilor"

Dupa ratarea obiectivului propus pentru sezonul recent incheiat, clasarea in primele cinci locuri, conducerea CS Tomis a trecut la sanctiuni in cadrul echipei, dar si la intarirea lotului cu jucatoare experimentate din Ungaria, Azerbaidjan si din Liga Nationala. Presedintele clubului de handbal feminin CS Tomis Constanta, Gheorghe Slabu, a declarat ca jucatoarele vor fi penalizate cu 5 pana la 25 de procente din salariul pe lunile aprilie si mai, ca urmare a ratarii obiectivului, participarea intr-o cupa europeana. CS Tomis s-a clasat la finalul editiei 2007/2008 a Ligii Nationale de handbal feminin pe pozitia a 7-a, cu 25 de puncte, aflandu-se pentru prima data in ultimii 3 ani in afara locurilor care ii permit participarea intr-o cupa europeana. De asemenea, conducerea clubului constantean a inceput campania de achizitii pentru sezonul viitor. Astfel, dupa venirea in aceasta primavara a Mihaelei Ignat, de la formatia HCM Roman, CS Tomis este foarte aproape de a obtine semnatura a doua jucatoare de la fosta adversara din Cupa Challenge, ABU Baku din Azerbaidjan, Anna Jafarova (27 ani, 24 de goluri in cupele europene) si Marina Tankaskaia (25 ani, 63 de goluri in cupele europene), ambele jucatoare de baza si ale nationalei. Pe langa acestea, gruparea constanteana mai are in vedere si aducerea unui portar cu experienta din prima liga a Ungariei, dar si a altor jucatoare din campionatul intern si din strainatate. Astfel, planurile prezentate cu ceva timp in urma de presedintele Tomisului, incep sa prinda contur. "Vrem sa facem o echipa puternica pentru sezonul viitor si pentru acest lucru trebuie sa ne miscam repede si eficient pe piata transferurilor. In total vor veni cam patru sau cinci jucatoare, dar dupa o selectie foarte atenta", a declarat Gheorghe Slabu.

Oltchim Ramnicu-Valcea a castigat titlul

In ultima partida a sezonului, Oltchim Ramnicu Valcea a invins, cu scorul de 31-22 (16-10), pe Rulmentul Brasov. In urma rezultatului derbiului, formatia antrenata de Gheorghe Tadici a devenit din nou campioana Romaniei, Oltchim urmand sa evolueze in editia 2008/2009 a cupelor europene, direct in grupele Ligii Campionilor. Finalista Cupei Cupelor si vicecampioana Romaniei, Rulmentul Brasov, va evolua in grupele preliminare ale celei mai importante competitii continentale intercluburi. Celelalte formatii care ne vor reprezenta in acest an in Europa sunt: ocupanta locului 3, Otelul Galati, care va evolua in Cupa Cupelor, iar locurile 4 si 5, ocupate de formatiile HCM Baia Mare si Dunarea Braila, vor evolua in Cupa EHF.

Scris de: {autor}Paul SERBAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii