Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alibec a confirmat din nou la nationala

ro

20 May, 2009 03:12 1112 Marime text

fotbal_Farul.jpgAflat în continuare în vizorul lui Inter, atacantul constănţean a înscris al treilea gol la selecţionata Under 19

Într-o perioadă în care a evoluat numai câte o repriză pentru Farul, fotbalistul în vârstă de 18 ani continuă să aibă evoluţii foarte bune la naţionala de juniori a României. Alibec este golgeterul „tricolori" în preliminariile pentru Campionatul European.
Atacantul Farului, Denis Alibec, a fost titular în primul meci al naţionalei Under 19 a României, la Turul de Elită al Campionatului European, înscriind şi unul din cele două goluri ale „tricolorilor" în victoria contra Letoniei. Jucătorul constănţean a înscris în minutul 60 al partidei, în momentul în care România conducea cu scorul de 1-0. Din păcate, atacantul în vârstă de 18 ani nu va putea fi folosit de antrenorul Adrian Văsâi în următorul meci din cadrul miniturneului din Franţa, fiind suspendat din cauza cumulului de cartonaşe galbene. Alibec a fost avertizat pentru o simulare în careu, iar Bâtfoi, de la Dunărea Giurgiu, îi va lua locul pentru următorul joc. Vârful Farului a fost prolific şi în turul preliminar precedent, când, dintre cele cinci goluri marcate de România (3-2 cu Ţara Galilor şi 2-0 cu Andorra), două i-au aparţinut constănţeanului. Acesta a deschis scorul în ambele partide desfăşurate anul trecut, în Turcia, constănţeanul fiind golgeterul „tricolorilor" în acel miniturneu. În celălalt meci al grupei, Norvegia a câştigat surprinzător în faţa echipei gazdă, scor 2-1. România va juca, astăzi, a doua partidă din această competiţie, în compania Norvegiei. Ultima etapă se va desfăşura sâmbătă, când echipa noastră va întâlni Franţa, iar Norvegia va juca împotriva Letoniei. La turneul final al Campionatului European 2009, care va avea loc în Ucraina (21 iulie - 2 august), se califică, pe lângă selecţionata ţării gazdă, câştigătoarele celor şapte grupe ale Turului de Elită.

Dorit, în continuare, în Italia


Atacantul „rechinilor" este urmărit de Internazionale Milano, scouterii italienilor declarându-se mulţumiţi de calităţile acestuia. „Inter a venit să-l vadă în vreo câteva rânduri pe Alibec. Am şi o propunere de contract, dar ei vor să-l mai vadă la lucru şi după aia vor mai discuta. Inter vrea să plătească un milion de euro ca să-l ia, şi să mai dea încă 500.000 de euro dacă va promova de la juniori la Primavera", a spus Ioan Becali la GspTv. La Inter se mai află şi un alt fotbalist român, Cristian Daminuţă, transferat, anul trecut, de la FC Timişoara. Altfel, absent de la meciul cu FC Argeş, Denis Alibec va lipsi, alături de Gerlem şi Băcilă, de la următorul meci al Farului în campionat. Atacantul în vârstă de 18 ani participă cu echipa naţională Under 19 în Franţa, la Turul de Elită al Campionatului European, şi nu va fi prezent la meciul de duminică, pe care formaţia constănţeană îl va disputa pe terenul echipei Pandurii Târgu-Jiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii