Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studenţii Academiei Navale au venit la datorie (galerie foto)

ro

04 Oct, 2011 01:00 2889 Marime text
anmb.jpgAnul universitar a fost deschis la Academia Navală „Mircea cel Bătrân" cu ceremonialul de tradiţie.

Studenţii, atât cei de la profilul militar, cât şi cei de la civil, au simţit emoţia primei zile de şcoală. Comandorul prof. univ. dr. ing. Vergil Chiţac, comandantul ANMB, le-a urat bun sosit noilor veniţi în rândurilor studenţilor. „Noi pregătim studenţi pentru a naviga nave care nu există încă, pe tehnologii care nu există încă. Eu vă asociez cu viitorul", le-a spus comandantul bobocilor.

Viceamiralul dr. Aurel Popa, şeful Statului Major al Forţelor Navale le-a transmis studenţilor Academiei mesajul ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, care le-a urat un an rodnic, încununat cu rezultate deosebite.

La ceremonie a participat şi prefectul judeţului, Claudiu-Iorga Palaz, care le-a vorbit viitorilor marinari: „Dragi studenţi ai Facultăţii de Marină Militară, viitori ofiţeri-ingineri, specialişti în domeniul naval, vă doresc să fiţi animaţi, pe lângă dorinţa de o pregătire temeinică fundamentală şi de specialitate, de profundul patriotism specific militarilor armatei române, căci sarcina voastră primordială va fi apărarea naţională. Dragi studenţi ai Facultăţii de Marină Civilă, viitori ofiţeri maritimi, ingineri pentru marina civilă şi ingineri-economişti pentru domeniul portuar, nu trebuie să uitaţi că veţi purta pe mările şi oceanele lumii tricolorul românesc, pe catarg şi în suflet, că veţi reprezenta, oriunde aţi fi, şcoala românească de marină, ce are o tradiţie de peste 100 de ani". În anul I de studii au fost admişi 40 de studenţi la secţia de Marină Militară, 475 la Marină Civilă - zi şi frecvenţă redusă şi 136 la studii de masterat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii