Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recuperarea medicala si fizioterapia, suprasolicitate

ro

10 May, 2010 02:39 2415 Marime text
Sute de pacienţi apelează zilnic la serviciile Clinicii de Recuperare medicală şi fizioterapie din cadrul Policlinicii 1 a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Numai la cabinetul de împachetări calde cu parafină se adresează în fiecare zi peste 70 de bolnavi cu probleme lombare sau în urma accidentelor vasculare. Din păcate, există doar o singură masă de parafină, iar o şedinţă durează aproximativ 20 de minute. Cabinetul este dotat cu trei băi galvanice, duşuri subacvatice şi două lasere, destinate în principal persoanelor cu cancer, dar şi celor care au nevoie de exerciţii de recuperare.

Duşurile subacvatice se adresează în principiu bolnavilor cu boli reumatice, precum artrozele, polimiozite, spondiloze, poliartrite reumatoide şi altele. Băile galvanice combină acţiunea curentului continuu şi neofaradic cu efectul termic al apei. Băile galvanice sunt folosite în principal în fizioterapie, pentru terapia durerii de origine nervoasă sau musculară, în insuficienţa venoasă cronică sau atrofii musculare după imobilizări prelungite.

De asemenea, şi magnetoterapia este zilnic solicitată de peste 50 de pacienţi cu diverse afecţiuni, cum ar fi durerile asociate bolilor cronice precum artrita, neuropatiile diabetice şi durerile de spate, dar şi pentru favorizarea cicatrizării în urma unei intervenţii chirurgicale.

Deşi sunt solicitări, în secţia de Recuperare medicală şi fizioterapie nu se pot face împachetări cu parafină din cauza lipsei de personal, singurele centre la care pot apela bolnavii fiind cele de la Mangalia şi Techirghiol.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii