Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:42 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul, preocupat de solicitarea premierului „S-a gasit un spatiu pentru caminul de batrani"

ro

26 Jan, 2010 03:03 970 Marime text
camin_claudiu_palaz_10.jpgDupă ce în videoconferinţa de duminică, premierul Emil Boc a propus prefecţilor din ţară să caute spaţii pentru construirea de cămine pentru bătrânii fără casă, ieri, prefectul Claudiu Palaz a anunţat, la o emisiune la Radio Sky, că deja a fost găsit un spaţiu în acest sens.

Guvernanţii s-au gândit, date fiind condiţiile meteorologice extreme pe care ţara noastră le traversează în această perioadă, să demareze un program referitor la construirea, printr-un parteneriat public - privat a unor cămine pentru vârstnicii rămaşi fără adăpost deasupra capului, câte unul în fiecare judeţ. Termenul limită pe care şeful Guvernului l-a dat celor din teritoriu pentru identificarea spaţiilor de acest gen este de două săptămâni. Autorităţile în domeniu din Constanţa au şi pornit la identificarea unor spaţii unde s-ar putea ridica acestea ori clădiri deja existente pe care le-ar putea transforma.

Prezent la o emisiune la Radio Sky, prefectul Palaz a evidenţiat că deja a fost găsit un astfel de spaţiu, la Spitalul CFR: „Înainte să vin la emisiune, doctorul Dina (n.r. de la ASP) împreună cu directoarea de deconcentrată s-au deplasat acolo. Eu mă voi duce mâine să verific iar dacă este propice şi va întruni condiţiile, să poată fi transformat voi face acea solicitare". Respectivul spaţiu are o clădire de 400 de metri pătraţi şi o curte de peste 2.000 de metri pătraţi. După ce se va face o centralizare urmează ca instituţiile în domeniu să vadă dacă se poate ca această clădire să fie pusă la dispoziţie. „Mi-aş dori ca primul cămin pe ţară să fie cel de la Constanţa", a susţinut prefectul. În urmă cu ceva timp, spaţiul a mai fost revendicat la un moment dat de Poliţia Rutieră dar nu a fost unul potrivit pentru că era nevoie de unul cu vizibilitate.

Premierul Emil Boc s-a şi exprimat, la momentul în care a transmis în teritoriu solicitarea că pentru soluţionarea acestei probleme trebuie să colaboreze şi cu preşedinţii de Consilii Judeţene dar şi cu primarii. „Eu sunt deschis ca să mă întâlnesc cu ei", a precizat Palaz.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii