Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La ITM se face greva din zilele de concediu

ro

01 Jun, 2010 03:06 2036 Marime text
cap_9.jpgSe plâng că li se va tăia din salarii, dar fac grevă... neplătiţi. Bugetarii Constanţei au protestat ieri şi vor continua grevele până ce, spun ei, guvernanţii le vor asculta doleanţele. Dar cu ce cost?

În cursul dimineţii de ieri, angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au făcut o grevă de două ore, timp în care şi-au manifestat nemulţumirile pentru reducerea salariilor şi a pensiilor. Potrivit directorului adjunct al ITM Constanţa, Marian Becheanu, angajaţii vor fi plătiţi pentru ziua de grevă, dar în schimb li se va lua din zilele libere pe care le au.

Potrivit directorului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, dr. Vasile Popescu, la greva de ieri a participat personalul care nu a fost de tură, astfel încât nici constănţenii să nu aibă de suferit din cauza protestului, iar angajaţilor să nu li se oprească din bani.

În schimb, cadrele medicale care au protestat ieri în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa nu îşi vor primi banii pentru ziua de ieri, potrivit liderului Sindicatului TESA, Emil Alexiu. Nici greviştii din administraţia publică locală nu vor fi plătiţi. Antuanela Dancu, liderul sindicatului din cadrul primăriei, spune că cei care participă la protest şi-au asumat acest risc: „Toată lumea a semnat că este de acord să nu primească banii şi asta este... ne sacrificăm, chiar dacă nu primeam bani prea mulţi. Nu ştiu cât vom putea rezista, pentru că, aşa cum am anunţat, greva va fi pe perioadă nedeterminată". În aceeaşi situaţie sunt şi profesorii care au intrat în grevă, dar şi angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii