Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Hotii au depasit orice record

ro

04 Apr, 2011 12:51 863 Marime text

In sase luni s-au furat 1.000 de capace de canalizare si gratare pluviale

SC RAJA SA face apel la cetateni pentru a stopa aceste furturi, iar la centrele de deseuri ferose sa verifice provenienta obiectelor

In ultima perioada, S.C. RAJA S.A. Constanta se confrunta tot mai des cu numeroase cazuri de furturi de capace de pe caminele de apa si canalizare si gratare pluviale. Astfel, in ultimele sase luni au fost sustrase aproape 1.000 bucati de componente metalice (capace de camine de apa, canalizare si de vane carosabile sau necarosabile, ramele metalice aferente caminelor si gratare pluviale). Numai noaptea trecuta, de pe raza municipiului Constanta au fost sustrase 11 capace de pe caminele de alimentare cu apa sau canalizare. Cele mai multe componente, 6 bucati, au disparut din zona Tomis III - Alpha Beta, celalte patru fiind sustrase de pe bulevardul Aurel Vlaicu si aleea Stadionului.

Lipsa acestor capace poate duce la producerea unor evenimente cu consecinte extrem de grave, inclusiv pierderi de vieti omenesti, pe langa pagubele financiare insemnate suportate atat de catre societatea noastra, cat si de catre proprietarii de automobile care au avut „norocul" sa treaca prin zona respectiva.

Pentru evitarea acestor situatii, RAJA Constanta lanseaza un apel catre toti cetatenii, care trebuie sa informeze imediat societatea in cazul disparitiei oricarui capac de pe caminele de apa si canalizare, pentru ca acestea sa fie inlocuite in timpul cel mai scurt. Cetatenii care observa lipsa capacelor sau actiunile de furt pot sesiza dispeceratul RAJA Constanta la numarul de telefon: 0241/66.44.44 sau Politia la numarul de telefon 112.

Informarea RAJA Constanta in timpul cel mai scurt este singura masura viabila, prin care se poate evita aparitia producerii unor accidente in urma actiunilor de furt ale capacelor.

Totodata, RAJA Constanta lanseaza un apel si catre agentii economici autorizati in valorificarea deseurilor, care conform legislatiei, OUG 16/2001 au obligatia sa verifice provenienta deseurilor - capacelor. In cazul in care provenienta acestor capace nu poate fi justificata legal, agentii economici valorificatori sunt rugati sa anunte dispeceratul RAJA Constanta sau cea mai apropiata unitate de Politie.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii