Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Expertiza incriminatorie

ro

03 Mar, 2011 05:39 1033 Marime text

Politistii de la Rutiera au reusit sa elucideze un accident petrecut in vara anului trecut

Desi soferul vinovat i-a pus pe o pista falsa, dosarul a fost rezolvat cu ajutorul expertizelor

Pe 7 iulie 2010, pe podul rutier din localitatea Agigea, a avut loc un grav accident rutier soldat cu decesul unei femei din Brasov. Luni bune, oamenii legii au fost pusi pe o pista falsa de soferul implicat in accident, insa expertizele au dovedit ca singurul vinovat este chiar sotul victimei, care nu a adaptat viteza la conditiile de trafic.

Accidentul rutier a avut loc dupa-amiaza, cand traficul era extrem de aglomerat. Potrivit anchetatorilor, Cornel Alexandru, in varsta de 43 de ani, din Brasov, aflat la volanul unui autoturism marca Opel, se deplasa pe DN 39 Constanta - Mangalia, dinspre Agigea catre localitatea constanteana Lazu. La un moment dat, barbatul a pierdut controlul masinii, care a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu un autocar marca Mercedes, care circula regulamentar. In urma impactului, pasagerul din autoturism, Angelica Alexandru, de 39 de ani, a fost proiectat prin parbrizul masinii, pe carosabil, si a suferit rani grave. Femeia a decedat a doua zi la spital, politistii considerand ca daca ar fi avut centura de siguranta ar fi scapat cu viata.

Imediat dupa producerea accidentrului, mai multi martori, dar si soferul implicat au sustinut ca vinovat pentru tragedie este un sofer de tir cu numere de Iasi, care ar fi acrosat Opelul. Desi n-au fost convinsi de declaratiile acestora, mai ales ca urmele de la fata locului nu indicau asa ceva, politistii s-au vazut nevoiti sa caute presupusul vinovat. Totusi, in paralel, s-a solicitat efectuarea unei expertize care sa confirme sau sa infirme spusele soferului. De altfel, atitudinea acestuia din timpul anchetei i-a fact pe oamenii legii sa devina circumspecti in privinta existentei unui tir, chiar daca in ziua cu pricina iesise din Romania cu directia Turcia un astfel de vehicul.

La aproape opt luni de la producerea accidentului, lucrurile s-au schimbat cu 180 de grade. Politistii de la Biroul Accidente Rutiere au solicitat inceperea urmaririi penale pe numele lui Cornel Alexandru, barbatul fiind acuzat de ucidere din culpa si distrugere. Seful Biroului, comisar Tudorel Dogaru ne-a spus ca totul a iesit la iveala dupa efectuarea a doua expertize. "Rezultatul acestora a fost clar. Pe Opelul Vectra nu s-a descoperit nici o urma care sa indice ca autoturismul a fost atins de un camion, iar asemenea urme nu au cum sa dispara. Am renuntat sa mai cautam acel camion pentru ca a devenit evident ca pista pe care am fost trimisi nu este cea buna. Acum dosarul isi va urma cursul cu soferul pe post de principal suspect", ne-a explicat comisarul.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii