Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de Opinie Studenţii cer Guvernului impozite rezonabile

ro

29 Mar, 2011 12:26 658 Marime text
Studenţi şi masternazi din facultăţile cu profil economic printre care se evidenţiază şi Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Ovidius" Constanţa, experimentează o altfel de practică universitară în cadrul proiectului „Acces real la piaţa muncii prin întreprinderea simulată", proiect finanţat din fonduri europene şi implementat de Universitatea „Ovidius". Tinerii lucrează în cadrul unor companii virtuale, dar iau decizii şi se comportă ca şi cum ar fi angajaţi ai unor întreprinderi reale. Studenţii sunt încântaţi de ineditul adus de acest proiect, au însă şi o dorinţă - să aibă şansa, în urma simulării, a unui loc de muncă real.

"Noi nu simulăm corupţia"

Studenţii susţin că pentru a se face cu uşurinţă trecerea lor din compania virtuală în cea reală, Guvernul ar trebui să reducă fiscalitatea şi nu să o crească ameninţător, aşa cum face de ceva timp. Motivul? Şansele găsirii unui loc de muncă sunt aproape nule pentru ei. „Firmele ar trebui să fie scutite de taxe că altfel nu sunt stimulate să ne angajeze pe noi. Ca să ne angajeze trebuie să investească în formarea noastră pentru că noi venim cu ce? Cu multă teorie şi mai puţină practică. Este adevărat, acum beneficiem de acest modul de practică, dar sunt puţine astfel de proiecte", a menţionat Valentin Apostol, student în anul III la „Ovidius" în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice, specializarea „Economia Turismului, Comerţului şi Serviciului". Ce deosebire există între companiile reale şi cele virtuale? „Noi nu simulăm corupţia!", au mărturisit studenţii. Companiile create de tineri provin din domeniile turism, banking, comerţ - afaceri internaţionale. Activitatea angajaţilor virtuali este ghidată şi de 24 de tutori - angajaţi ai firmelor din economia reală. „Sunt la specializarea «Finanţe bănci». Am început activitatea în cadrul firmei virtuale luna aceasta. În principal trebuie să stabilim rata dobânzii la credite astfel încât la final să avem profit. Va câştiga cel care are preţul acţiunii cel mai mare. Un tutor de la BCR ne îndrumă pentru a lua cele mai bune decizii", a precizat Aida Mola, studentă în anul III.

3.840 de participanţi şi doar... 100 de locuri de muncă

3.840 de studenţi de la Universitatea „Ovidus", Academia de Studii Economice Bucureşti, Universitatea „Al. I Cuza" Iaşi şi Universitatea de Vest din Timişoara lucrează, în prezent, în cadrul a 12 firme virtuale. După stagiul de pregătire, din toţi participanţii o sută de studenţi vor fi angajaţi în societăţile reale participante la proiect.

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii